Tramp "opleo" po društvenim mrežama - za dan izgubili 56 milijardi dolara

Bez autora
Sep 25 2019

Govor američkog predsednika Donalda Trampa u Generalnoj skupštini UN u Njujorku doveo je do pada vrednosti akcija nekih od najvećih tehnoloških kompanija od čak 56 milijardi dolara.Kombinovani tržišni indeks akcija FAANG, koji čine Fejsbuk, Amazon, Epl, Netfliks i Gugl, znatno je pao posle Trampovih negativnih opaski o rastu moći društvenih mreža, što je predstavljalo signal nekim investitorima da bi moglo doći do pojačanog nadzora američkih saveznih regulatornih antimonopolskih tela.

Tramp "opleo" po društvenim mrežama - za dan izgubili 56 milijardi dolaraGovor američkog predsednika Donalda Trampa u Generalnoj skupštini UN u Njujorku doveo je do pada vrednosti akcija nekih od najvećih tehnoloških kompanija od čak 56 milijardi dolara, javlja Blumberg.

Kombinovani tržišni indeks akcija FAANG, koji čine Fejsbuk, Amazon, Epl (Apple), Netfliks i Gugl (odnosno njegovog vlasnika Alfabeta), znatno je pao posle Trampovih negativnih opaski o rastu moći društvenih mreža, što je predstavljalo signal nekim investitorima da bi moglo doći do pojačanog nadzora američkih saveznih regulatornih antimonopolskih tela.

Posle Trampovih reči u UN da društvene mreže stiču "ogromnu moć" i da "slobodno društvo ne može da dozvoli da divovske društvene mreže ućutkaju glas naroda", kao i dela govora o napetostima u trgovinskim odnosima s Kinom, kompozitni indeks Nasdak je pao za 1,7 odsto.

Blumberg na svom sajtu navodi da je vrednost akcija Fejsbuka i Amazona pala za dva odsto, najviše od avgusta, Netfliksa za 4,4, a Majkrosofta za 1,5 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik