Nemačka i alkohol: Sud odlučio – mamurluk je bolest

Bez autora
Sep 25 2019

Sud u Nemačkoj presudio je da je mamurluk bolestu u slučaju u kojem su građani podneli tužbu protiv proizvođača piće koje navodno leči mamurluk.Grupa nezadovoljnih građana podnela je tužbu pred sudom u Frankfurtu zbog lažnih tvrdnji proizvođača koji se tiču zdravlja čoveka. U presudi se navodi da bolesti uključuju čak i male ili privremene promene na telu. Prehrambeni proizvodi, uključujući i pića, ne mogu da budu reklamirani kao namirnice koje mogu da spreče ili da leče bolest, navodi se u presudi.

Nemačka i alkohol: Sud odlučio – mamurluk je bolestSud u Nemačkoj presudio je da je mamurluk bolestu u slučaju u kojem su građani podneli tužbu protiv proizvođača piće koje navodno leči mamurluk.

Grupa nezadovoljnih građana podnela je tužbu pred sudom u Frankfurtu zbog lažnih tvrdnji proizvođača koji se tiču zdravlja čoveka.

U presudi se navodi da bolesti uključuju čak i male ili privremene promene na telu.

Prehrambeni proizvodi, uključujući i pića, ne mogu da budu reklamirani kao namirnice koje mogu da spreče ili da leče bolest, navodi se u presudi.

„Informacije o proizvodu ne mogu da budu takve da mu daju svojstva sprečavanja i lečenja bolesti kod ljudi. Niti smeju da stvore takav utisak“, ističe se u sapštenju regionalnog suda.

„Pod bolešću možemo smatrati mali ili privremeni poremećaj normalnog stanja tela“.

U to spadaju umor, mučninu i glavobolje – a upravo su ovo simptomi koji se uglavnom povezuju sa mamurlukom.

Upravo ove simptome, proizvođač, čije ime nije navedeno u presudi, tvrdio je da leči.

Ova presuda objavljena je samo nekoliko dana nakon otvaranja Oktoberfesta u Minhenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik