Konkurs za promociju srpske kulture i umetnosti u digitalnom formatu

Bez autora
Oct 02 2019

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije raspisalo je novi Konkurs za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu.Digitalni format će omogućiti da kultura i umetnost iz Srbije bude dostupna građanima u najudaljenijim zemljama sveta. Izložbe će biti prilagođene različitim prostorima, formatima i okrenute ka najširoj javnosti, posebno ka mladima. Prioritet prilikom odabira imaće oni projekti koji za predmet biraju kulturnu baštinu Srbije upisanu na Uneskovu Listu svetske kulturne i prirodne baštine, ugroženu baštinu na teritoriji Kosmeta, kulturna dobra Srbije, kulturno-istorijske celine i predele, nematerijalno kulturno nasleđe i znamenite ličnosti Srbije.

Konkurs za promociju srpske kulture i umetnosti u digitalnom formatuMinistarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije raspisalo je novi Konkurs za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu u digitalnom formatu.

Digitalni format će omogućiti da kultura i umetnost iz Srbije bude dostupna građanima u najudaljenijim zemljama sveta. Izložbe će biti prilagođene različitim prostorima, formatima i okrenute ka najširoj javnosti, posebno ka mladima.

Prioritet prilikom odabira imaće oni projekti koji za predmet biraju kulturnu baštinu Srbije upisanu na Uneskovu Listu svetske kulturne i prirodne baštine, ugroženu baštinu na teritoriji Kosmeta, kulturna dobra Srbije, kulturno-istorijske celine i predele, nematerijalno kulturno nasleđe i znamenite ličnosti Srbije.

Takođe, prioritet će imati i projekti koji se uklapaju u duh novog vremena, a čiji su predmet novi mediji i digitalna umetnost, strip, crtež i ilustracija, dizajn i arhitektura, fotografija i animacija.

Rok za predaju projekata je petak 25. oktobar, a kriterijumi i potrebna dokumentacija, kao i formular za Konkurs nalaze se na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Stručna konkursna komisija nakon uvida u pristigle predloge napraviće uži izbor i, ukoliko se ukaže potreba, kandidate pozvati da u formi prezentacije predstave svoj rad.

Imena odabranih, kao i konačni rezultati, biće objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik