Šta direktori u Srbiji vide kao najveći rizik za poslovanje?

Bez autora
Oct 02 2019

Biznis zajednica u Srbiji prepoznaje nagle promene cene energenata kao najveći potencijalni rizik za poslovanje, pokazalo je istraživanje Svetskog ekonomskog foruma. Analiza Regional Risks for Doing Business 2019 deo je godišnjeg izveštaja o konkurentnosti i zasnovana je na anketama rukovodilaca najvećih kompanija u pojedinačnoj državi. Ispitanicima je predstavljena tabela sa 30 globalnih rizika, nakon čega su trebali da odaberu pet za koje veruju da su najveća opasnost za poslovanje u narednih deset godina. Na drugom mestu tabele u Srbiji nalazi se neuspešna javna uprava, dok je na trećem mestu nezaposlenost ili nedovoljna zaposlenost.

Šta direktori u Srbiji vide kao najveći rizik za poslovanje?Biznis zajednica u Srbiji prepoznaje nagle promene cene energenata kao najveći potencijalni rizik za poslovanje, pokazalo je istraživanje Svetskog ekonomskog foruma.

Analiza Regional Risks for Doing Business 2019 deo je godišnjeg izveštaja o konkurentnosti i zasnovana je na anketama rukovodilaca najvećih kompanija u pojedinačnoj državi. Ispitanicima je predstavljena tabela sa 30 globalnih rizika, nakon čega su trebali da odaberu pet za koje veruju da su najveća opasnost za poslovanje u narednih deset godina.

Na drugom mestu tabele u Srbiji nalazi se neuspešna javna uprava, dok je na trećem mestu nezaposlenost ili nedovoljna zaposlenost. Na četvrtom i petom mestu su međudržavni sukobi i temeljna socijalna nestabilnost.

Sajber napadi su najveća pretnja po mišljenju direktora u vodećim ekonomijama Evropske unije. Kao druga najveća pretnja navodi se postojanje imovinskih mehura, dok su međudržavni sukobi, uprkos odsustva vojnih neprijateljstava u Evropi, prepoznati kao treći najveći rizik za poslovanje širom kontinenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik