Pokrenut predstečajni postupak u "Žitoprometu"

Bez autora
Oct 06 2019

Situacija u nekadašnjem mlinsko-prerađivačkom gigantu iz Bijeljine polako se raspliće, s obzirom na to da je tamošnji Okružni privredni sud donio odluku o pokretanju predstečajnog postupka u "Žitoprometu". Advokat Miloš Stevanović koji zastupa radnike "Žitoprometa" istakao je za "Glas Srpske" da je za privremenog stečajnog upravnika imenovan Aleksandar Vićanović. Usvojen je naš zahtjev i otvoren predstečajni postupak. Sud je zabranio raspolaganje imovinom "Žitoprometa". Ovo je dobro za "Žitopromet" jer se na ovaj način spriječava da potpuno kolabira jedan takav gigant, rekao je Stevanović.

Pokrenut predstečajni postupak u "Žitoprometu"Situacija u nekadašnjem mlinsko-prerađivačkom gigantu iz Bijeljine polako se raspliće, s obzirom na to da je tamošnji Okružni privredni sud donio odluku o pokretanju predstečajnog postupka u "Žitoprometu".

Advokat Miloš Stevanović koji zastupa radnike "Žitoprometa" istakao je za "Glas Srpske" da je za privremenog stečajnog upravnika imenovan Aleksandar  Vićanović.

- Usvojen je naš zahtjev i otvoren predstečajni postupak. Sud je zabranio raspolaganje imovinom "Žitoprometa". Ovo je dobro za "Žitopromet" jer se na ovaj način spriječava da potpuno kolabira jedan takav gigant - rekao je Stevanović.

Naglasio je da investitor kojeg zastupaju, ne želeći otkriti o kome je riječ, planira kupiti sva potraživanja preduzeća i firmu podići na noge.

Stevanović je kazao da je Okružni privredni sud u Bijeljini ostavio rok od 30 dana privremenom stečajnom upravniku da sagleda stanje u preduzeću i dostavi izvještaj toj pravosudnoj instituciji.

Vijest o pokretanju predstečajnog postupka obradovala je i zaposlene u "Žitoprometu" koji kažu da drugog izlaza iz dubioze u kakvu su zapali prije godinu, nema.

- Napokon smo se pomjerili s mrtve tačke. Nije bilo drugog rješenja. Kada se otvori stečaj moći ćemo na biro i da na taj način ostvarimo bar zdravstvenu zaštitu - rekao je predsjednik Sindikalne organizacije u tom preduzeću Dušan Tomić, podsjetivši da je 113 radnika zatražilo pokretanje stečaja u "Žitoprometu".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik