Srbija i Turska potpisale više sporazuma o saradnji

Bez autora
Oct 07 2019

U prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, delegacije dveju zemalja potpisale su više sporazuma o saradnji. Razmenjeni su Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti, Memorandum o uzajamnom razumevanju u oblasti socijalne zaštite, Sporazum o saradnji vlada Srbije i Turske u oblasti industrije i tehnologije. Takođe, potpisan je i Memorandum o razumevanju o zajedničkim policijskim patrolama, Okvirni vojni sporazum Srbije i Turske, kao i Protokol o saradnji u oblasti nauke i tehnologije.

Srbija i Turska potpisale više sporazuma o saradnjiU prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, delegacije dveju zemalja potpisale su više sporazuma o saradnji.

Razmenjeni su Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti, Memorandum o uzajamnom razumevanju u oblasti socijalne zaštite, Sporazum o saradnji vlada Srbije i Turske u oblasti industrije i tehnologije.

Takođe, potpisan je i Memorandum o razumevanju o zajedničkim policijskim patrolama, Okvirni vojni sporazum Srbije i Turske, kao i Protokol o saradnji u oblasti nauke i tehnologije.

Dve strane su potpisale i Memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Razvojne agencije za mala i srednja preduzeća Turske, kao i Memorandum o razumevanju RATEL-a i Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije Turske o saradnji u oblasti elektronske komunkacije i poštanskih usluga.

Potpisani sporazumi o saradnji razmenjeni su na ceremoniji u Palati Srbija, nakon sednice Visokog saveta za saradnju Turske i Srbije, kojoj su predsedavali predsednici dveju zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik