Usvojen rebalans budžeta za 2019. godinu, evo na šta ide najviše para

Bez autora
Oct 07 2019

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2019. godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru i jednokratnu pomoć penzionerima.Takođe, suficit će biti iskorišćen i za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije. Poslanici su izglasali i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koji predviđa oslobađanje od poreza za auto-puteve, za čiju je izgradnju posebnim zakonom utvrđeno da predstavlja javni interes.

Usvojen rebalans budžeta za 2019. godinuNarodna skupština Republike Srbije usvojila je danas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2019. godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru i jednokratnu pomoć penzionerima.

Takođe, suficit će biti iskorišćen i za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Poslanici su izglasali i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koji predviđa oslobađanje od poreza za auto-puteve, za čiju je izgradnju posebnim zakonom utvrđeno da predstavlja javni interes.

Izmenama zakona se smanjuje iznos po osnovu koga strani putnici mogu ostvariti pravo na povraćaj PDV-a sa 100 evra na 6.000 dinara, odnosno na dvostruko niži iznos.

Skupština Srbije će sutra nastaviti raspravu o preostalim tačkama dnevnog reda druge sednice redovnog jesenjeg zasedanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik