Odluka rukovodstva ZTC "Banja Vrućica": Minimalna plata 600 KM

Bez autora
Oct 08 2019

Iako je najniža zakonom propisana zarada u Republici Srpskoj 480 KM, Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" svojim zaposlenima najnižu platu je povećao na iznos od 600 maraka. U ovom zdravstveno-turističkom kompleksu zaposleno je skoro 400 radnika i to je bio samo jedan od načina kojim ovo društvo unapređuje njihove uslove za rad. Na ovaj nesvakidašnji korak Uprava kompanije se odlučila i zbog povećanih troškova života kako bi i na taj način pomogla one sa najnižim primanjima. U cilju stvaranja što boljih uslova za rad kao i podsticaja zaposlenih odlučili smo da najnižu zaradu povećamo na iznos od 600 KM.

Odluka rukovodstva ZTC "Banja Vrućica": Minimalna plata 600 KMIako je najniža zakonom propisana zarada u Republici Srpskoj 480 KM, Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" svojim zaposlenima najnižu platu je povećao na iznos od 600 maraka.

U ovom zdravstveno-turističkom kompleksu zaposleno je skoro 400 radnika i to je bio samo jedan od načina kojim ovo društvo unapređuje njihove uslove za rad. Na ovaj nesvakidašnji korak Uprava kompanije se odlučila i zbog povećanih troškova života kako bi i na taj način pomogla one sa najnižim primanjima.

"U cilju stvaranja što boljih uslova za rad kao i podsticaja zaposlenih odlučili smo da najnižu zaradu povećamo na iznos od 600 KM. Takođe, ovako radimo i u interesu Republike Srpske jer sprečavamo odliv radnika u inostranstvo. Pored povećanja najniže zarade, ostalim radnicima plata je povećana za 50 KM", ističe dr Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica".

Prethodno je ZTC "Banja Vrućica", zahvaljujući odlukama Vlade, svim zaposlenim platu uvećao za 30 KM.  Inače, ova kompanija prepoznatljiva je po svom društveno-odgovornom poslovanju i po redovnim izmirivanjima svih svojih obaveza, ne samo prema zaposlenima, već i prema državi.

"Ovo je zaista značajno povećanje i mnogo nam znači. Mnogo smo zahvalni našem poslodavcu i nastojaćemo da ovo povećanje opravdamo našim dodatnim zalaganjem na poslu. Ovo nam je umnogome uvećalo kućni budžet", istakla je Nada Popović, zaposlena u Službi održavanja.

Zaposleni u ZTC "Banja Vrućica", pored navedenih primanja, dobijaju i naknadu za minuli rad, a obezbijeđen im je i topli obrok, kao i sva moderna oprema i sredstva za zaštitu na radu. U posljednjih nekoliko godina ova kompanija radnicima isplaćuje i trinaestu platu, te dio sredstava od ostvarene ukupne dobiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik