Srbija i Kina potpisale 12 dokumenata o saradnji u oblasti inovacija

Bez autora
Oct 09 2019

Članovi Vlade Republike Srbije, predstavnici naučnih institucija i kompanija iz naše zemlje potpisali su danas, u okviru konferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, 12 dokumenata o saradnji sa Kinom u oblasti inovacija.Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je sa zamenikom generalnog direktora Odeljenja za nauku i tehnologiju Džđang provincije Cao Sinom Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti inovacija. Popović je, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, potpisao i Memorandum o razumevanju između Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj, Ministarstva nauke i prosvete i kompanije NetDragon Websoft Holdings o saradnji u oblasti razvoja i promocije Otvorene inovacione platforme.

Srbija i Kina potpisale 12 dokumenata o saradnji u oblasti inovacijaČlanovi Vlade Republike Srbije, predstavnici naučnih institucija i kompanija iz naše zemlje potpisali su danas, u okviru konferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, 12 dokumenata o saradnji sa Kinom u oblasti inovacija.

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je sa zamenikom generalnog direktora Odeljenja za nauku i tehnologiju Džđang provincije Cao Sinom Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti inovacija

Popović je, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, potpisao i Memorandum o razumevanju između Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj, Ministarstva nauke i prosvete i kompanije NetDragon Websoft Holdings o saradnji u oblasti razvoja i promocije Otvorene inovacione platforme.

Takođe, potpisan je i Memorandum o razumevanju i saradnji između Instituta za međunarodnu politiku i privredu i Kineske akademije nauka i tehnologija za razvoj.

Među potpisanim dokumentima nalaze se i Memorandum o razumevanju između Kineske akademije nauka i tehnologija za razvoj i Univerziteta u Novom Sadu, kao i Memorandum o razumevanju za naučnoistraživačku saradnju između Instituta tehničkih nauka SANU i Laserskog instituta Akademije nauka Šandong.

Na konferenciji je potpisan i Sporazum o zajedničkom istraživanju na dizajniranju ispitivanja modela bolesti i biomarkera za ranu dijagnozu neuroloških poremećaja koji će realizovati Biološki institut Akademije nauka Šandong i Medicinski fakultet u Beogradu.

Centralna laboratorija za molekularno inžinjerstvo provincije Šandong i Institut tehničkih nauka SANU potpisali su Okvirni ugovor o naučno-tehničkoj saradnji u oblasti polimernih materijala i nanomaterijala.

Predstavnici Univerziteta u Beogradu i rektor Čengdu Univerziteta za informacione tehnologije Su Čenghua potpisali su Sporazum o saradnji između dva univerziteta.

Takođe, potpisan je i Sporazum o akademskoj razmeni i saradnji između Univerziteta u Šangaju i Univerziteta u Beogradu, kao i Sporazum između Šangajskog farmaceutskog instituta Kineske akademija nauka i Instituta za biološka istraživanja u oblasti izučavanja prirodnih produkata i dizajniranja novih lekova.

Potpisan je i Sporazum o zajedničkoj laboratoriji između BGRIMM Technology Group, Univerziteta u Beogradu, HBIS Group Serbia Iron & Steel, kompanije Ziđin Bor Copper i kompanije RONLY Holdings Limited.

Deklaraciju o globalnom ekosistemu inovacija i preduzetništva potpisali su NTP Crna Gora, BioSense Institut iz Novog Sada, Inovacioni centar iz Banjaluke, Biznis inkubator BIOS iz Osijeka, Biznis inkubator iz Novog Sada, kompanija Shanghai Neobay Venture Capital, Centar za preduzetništvo Univerziteta u Mičegnu, Šangajski zajednički institut Đao Tong i Univerzitet Pađađaran iz Indonezije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik