Mercator neće biti razbijen na više kompanija

Bez autora
Oct 10 2019

Slovenski ministar za ekonomiju Zdravko Počivalšek je izjavio da je od Fortenove grupe i potpredsednika ruske Sberbanke Maksima Poletajeva dobio garanciju da Mercator neće poslije uključenja u Fortenovu biti razbijen na više kompanija i da neće doći do financijskog iscrpljivanja najvećeg slovenskog trgovačkog lanca. Počivalšek se sastao u Ljubljani i s predstavnicima konzorcija slovenskih dobavljača Mercatora kako bi se razjasnio njihov položaj posle vijesti da Fortenova namjerava „razbiti“ Mercator na više dijelova, pri čemu bi navodno ljubljanska uprava izgubila kontrolu nad Mercatorovim firmama - kćerima u Srbiji i BiH.

Mercator neće biti razbijen na više kompanijaSlovenski ministar za ekonomiju Zdravko Počivalšek je izjavio da je od Fortenove grupe i potpredsednika ruske Sberbanke Maksima Poletajeva dobio garanciju da Mercator neće poslije uključenja u Fortenovu biti razbijen na više kompanija i da neće doći do financijskog iscrpljivanja najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Počivalšek se sastao u Ljubljani i s predstavnicima konzorcija slovenskih dobavljača Mercatora kako bi se razjasnio njihov položaj posle vijesti da Fortenova namjerava „razbiti“ Mercator na više dijelova, pri čemu bi navodno ljubljanska uprava izgubila kontrolu nad Mercatorovim firmama - kćerima u Srbiji i BiH.

„Od Fortenove, Agrokora i Sberbanke očekujem da će u razmjerno kratkom roku biti pripremljen predlog sporazuma koji bi zaštitio slovenske dobavljače nakon prijenosa Mercatora na Fortenovu“, kazao je novinarima Počivalšek i dodao da su usklađivanja o takvom sporazumu već u oku.

Počivalšek je rekao da je razbijanje Mercatora na više dijelova za Sloveniju neprihvatljivo i da je dobio garanciju kako će slovenskom trgovačkom lancu i ubuduće biti omogućeni uvjeti za razvoj i rast.

Mercator je za Sloveniju s aspekta zapošljavanja, položaja njegovih dobavljača i zbog ostvarenih prihoda važna firma i očekujemo da će slovenski dobavljači i u novoj grupi Fortenova imati ravnopravan status, kazao je slovenski ministar, dodavši da bi sjedište Mercatora i u novoj organizaciji Fortenove trebalo ostati u Ljubljani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik