Grad u Danskoj uveo četvorodnevnu radnu nedelju

Bez autora
Oct 13 2019

Odshered je postao prvi grad u Danskoj koji je za sve zaposlene u opštinskoj administraciji uveo četvorodnevnu radnu sedmicu. Oko 300 radnika Opštine Odshered od sada i petak mogu koristiti kao slobodan dan, tako da uz subotu i nedelju imaju tri slobodna dana u sedmici. Kirsten Lund Markvardsen iz opštinske administracije kazala je da su nakon dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj sedmici konačno sprovedu u delo. Dodala je kako u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

Grad u Danskoj uveo četvorodnevnu radnu nedeljuOdshered je postao prvi grad u Danskoj koji je za sve zaposlene u opštinskoj administraciji uveo četvorodnevnu radnu sedmicu.

Oko 300 radnika Opštine Odshered od sada i petak mogu koristiti kao slobodan dan, tako da uz subotu i nedelju imaju tri slobodna dana u sedmici.

Kirsten Lund Markvardsen iz opštinske administracije kazala je novinarima da su nakon dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj sedmici konačno sprovedu u delo.

Dodala je kako u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

"Sigurni smo da će ljudi ceniti to što imaju dodatni dan za odmor", rekla je Markvardsen, dodajući da će opštinski službenici od sada raditi 35 sati sedmično. Inače, standardna radna sedmica u Danskoj traje oko 37,5 sati.

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada, dodajući kako su presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik