Posao u MUP-u za 677 mladih policajaca

Bez autora
Oct 13 2019

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.U radni odnos je primljeno ukupno 677 polaznika, a najboljima su uručena priznanja na osnovu rezultata tokom obuke, profesionalne prakse i završnog ispita. Priznanja su dodeljena najuspešnijima u 20. klasi – prvoj u rangu Mariji Filipović iz Subotice, koja je obuku završila sa prosečnom ocenom 5, drugoj u rangu Tamari Petrović iz Loznice, sa prosečnom ocenom 4,99, i trećem u rangu Jovanu Jovanoviću iz Kruševca, sa prosečnom ocenom 4,97.

Posao u MUP-u za 677 mladih policajacaPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas  svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO).

U radni odnos je primljeno ukupno 677 polaznika, a  najboljima su uručena priznanja na osnovu rezultata tokom obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.

Priznanja su dodeljena najuspešnijima u 20. klasi – prvoj u rangu Mariji Filipović iz Subotice, koja je obuku završila sa prosečnom ocenom 5, drugoj u rangu Tamari Petrović iz Loznice, sa prosečnom ocenom 4,99, i trećem u rangu Jovanu Jovanoviću iz Kruševca, sa prosečnom ocenom 4,97.

Rešenja o nagrađivanju uručena su i najboljima u 19. klasi – prvom u rangu Stefanu Gazdiću iz Priboja, koji je obuku završio sa prosečnom ocenom 4,94, drugom u rangu Bojanu Cvijoviću iz Beograda, sa prosečnom ocenom 4,92, i trećem u rangu Milošu Saviću iz Prokuplja, sa prosečnom ocenom 4,92.

Marija Filipović je, u ime svojih kolega, rekla da su polaznici svesni izazova i odgovornosti i da obećavaju da neće ustuknuti pred teškoćama i preprekama.

U ime svih njih, obećavam da ćemo svojim radom i zalaganjem pošteno i časno služiti Srbiji i svim njenim građanama, poručila je Filipović.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da polaznici 19. i 20. klase COPO-a već danas postaju nova snaga MUP-a.

On im je poručio da je pred njima ozbiljna karijera jer je biti policajac mnogo više od posla, ali i velika čast i privilegija služiti svom narodu i zemlji, dodavši da pripadnici MUP-a brinu o tome da Srbije bude stabilna i bezbedna.

Prema njegovim rečima, ne tako davna vremena su pokazala da nema investicija, snažne ekonomije, većih plata i penzija, u zemlji u kojoj su tajkuni važniji od naroda, a obični građani u siromaštvu i strahu za bezbednost.

Odlučnošću države, MUP je sa drugim bezbednosnim strukturama stao na put kriminalu, osigurao bezbednost i sada je oslonac građanima, rekao je Stefanović.

On je istakao da borba protiv kriminala nije jedna bitka, već stalna borba, za koju su potrebni motivisani ljudi, te izneo podatak da je 3.700 novih policajaca i vatrogasaca stupilo i službu, od kada je on na čelu MUP-a.

Danas vas 677 postajete deo naše porodice, među kojima 145 dama, ali tu nećemo stati, jer uskoro će novi polaznici krenuti vašim putem, rekao je Stefanović.

Odabrali ste časni poziv i morate da budete veliki ljudi, uvek na službi građanima, sa kojima treba uvek da se ophodite sa poštovanjem i integritetom, jer nije važno samo šta, nego i kako se radi, ukazao je potpredsednik Vlade, uz napomenu da će oni svojim ophođenjem i postupanjem graditi ugled MUP-a.

On je takođe istakao da su njihove starije kolege zaslužne za to što je smanjena stopa kriminala, dodajući da je u prvih devet meseci ove godine zabeleženo 2.700 krivičnih dela manje u odnosu na prošlu godinu.

Nakon završetka promocije usledio je svečani defile i četiri pokazne vežbe u kojima su učestvovali polaznici COPO-a, pripadnici Interventne jedinice, Jedinice za obezbeđenje ličnosti i objekata i Žandarmerije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik