Propalo 5 milijardi dolara: Rusi otkazali porudžbinu Boingu

Bez autora
Oct 14 2019

Ruski vodeći avio-prevoznik Aeroflot zvanično je otkazao porudžbinu 22 aviona Boing 787 čija je vrednost oko 5,5 milijardi dolara. Ovo dodatno povećava pritisak na Boing, koji trpi posledice zbog prizemljenja aviona 737 Maks posle dve fatalne nesreće.Prema Rojtersovim izvorima, američki proizvođač aviona suočava se sa sve izvesnijom mogućnošću da će morati da smanji proizvodnju do 2022. godine, jer su svi avioni tipa 737 Maks prizemljeni već osam meseci. Jedan od izvora kaže da Boing ima na desetine neprodatih aviona 787, a statistika je pokazala da je potražnja za uskotrupnim avionima, koji dominiraju u većini flota, i dalje velika.

Propalo 5 milijardi dolara: Rusi otkazali porudžbinu BoinguRuski vodeći avio-prevoznik Aeroflot zvanično je otkazao porudžbinu 22 aviona Boing 787 čija je vrednost oko 5,5 milijardi dolara.

Ovo dodatno povećava pritisak na Boing, koji trpi posledice zbog prizemljenja aviona 737 Maks posle dve fatalne nesreće.

Prema Rojtersovim izvorima, američki proizvođač aviona suočava se sa sve izvesnijom mogućnošću da će morati da smanji proizvodnju do 2022. godine, jer su svi avioni tipa 737 Maks prizemljeni već osam meseci.

Jedan od izvora kaže da Boing ima na desetine neprodatih aviona 787, a statistika je pokazala da je potražnja za uskotrupnim avionima, koji dominiraju u većini flota, i dalje velika.

U međuvremenu, potražnja za većim avionima , namenjenim za duže letove, poput 787 i Erbasa A330 i A350 je oslabila.

Izvršni direktor Boinga Denis Milenburg rekao je da je kompanija pomno pratila rizična područja i dodao da je Kina rezervisala avione tipa 777 i 787, ali je tu porudžbinu sprečio trgovinski rat.

Podaci iz kompanije pokazuju da je Boing zvanično rezervisao ranije najavljenu narudžbinu iz Er Nju Zelanda za osam aviona tipa 787-10, što je najveći model Drimlajnera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik