Sledeće godine još tri nova hotela u Vrnjačkoj Banji

Bez autora
Oct 15 2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da je resorno ministarstvo u prethodne četiri godine uložilo 149 miliona dinara za unapređenje turističke infrastrukture u toj opštini. Ljajić je, prilikom obilaska radova na izgradnji turističke infrastrukture na Crkvenom brdu, naveo da je Vrnjačka Banja jedna od retkih lokalnih samouprava sa kojom nema problema oko rokova realizacije projekata, i za početak sledeće godine najavio nove projekte na Goču. Ideja je da spojimo atrakcije i prirodne lepote Goča sa onim što Vrnjačka Banja već poseduje i siguran sam da će ta kombinacija biti i te kako biti uspešna, kao što je ovde dala rezultate sinergija između privatnog i javnog ulaganja, istakao je on.

Sledeće godine još tri nova hotela u Vrnjačkoj BanjiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da je resorno ministarstvo u prethodne četiri godine uložilo 149 miliona dinara za unapređenje turističke infrastrukture u toj opštini.

Ljajić je, prilikom obilaska radova na izgradnji turističke infrastrukture na Crkvenom brdu, naveo da je Vrnjačka Banja jedna od retkih lokalnih samouprava sa kojom nema problema oko rokova realizacije projekata, i za početak sledeće godine najavio nove projekte na Goču.

Ideja je da spojimo atrakcije i prirodne lepote Goča sa onim što Vrnjačka Banja već poseduje i siguran sam da će ta kombinacija biti i te kako biti uspešna, kao što je ovde dala rezultate sinergija između privatnog i javnog ulaganja, istakao je on.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da se model razvoja Vrnjačke Banje, kao destinacije u kojoj su privatna ulaganja ispratila investicije države, pokazao najuspešnijim i da se tom smislu taj model razvoja mora primeniti i na neka druga banjska mesta u Srbiji.

On je podsetio na to da su u 2014. godini u Vrnjačkoj Banji poslovala samo dva hotela od dvanaest, koliko je to turističko mesto nekada imalo, jer su svi ostali bili u postupku stečaja ili privatizacije.

Prema njegovim rečima, danas na ovoj destinaciji radi osam hotela visoke kategorije, pri čemu su još dva u postupku kategorizacije, a u prvoj polovini sledeće godine biće otvorena još tri nova hotela.

Vrnjačka Banja postaje biser banjskog turizma u Srbiji, i ove godine je najposećenija banja po broju noćenja i druga najpopularnija destinacija u Srbiji posle Beograda, naglasio je potpredsednik Vlade.

Ljajić je ocenio da će najavljeno uvođenje redovnih letova sa Aerodroma "Morava" kod Kraljeva, kao i izgradnja Moravskog koridora, dodatno ubrzati razvoj Vrnjačke Banje i učiniti je znatno dostupnijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik