Vijeće ministara odobrilo 15 miliona eura za sarajevske trolejbuse

Bez autora
Oct 16 2019

Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici Prijedlog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekt javnog prijevoza Sarajevo, vrijedan 15 miliona eura. Riječ je o projektu nabavke novih električnih trolejbusa i rezervnih dijelova u cilju poboljšanja razvoja infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu, što će povećati kapacitet i efikasnost usluga javnog prijevoza za stanovništvo i zaštititi okoliš. Očekuje se da će Projekt biti završen do 31. decembra 2021. Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući dvije godine grejs perioda.

Vijeće ministara odobrilo 15 miliona eura za sarajevske trolejbuseVijeće ministara BiH utvrdilo je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici Prijedlog ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (GrCF2 W2) za Projekt javnog prijevoza Sarajevo, vrijedan 15 miliona eura.

Riječ je o projektu nabavke novih električnih trolejbusa i rezervnih dijelova u cilju poboljšanja razvoja infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu, što će povećati kapacitet i efikasnost usluga javnog prijevoza za stanovništvo i zaštititi okoliš. Očekuje se da će Projekt biti završen do 31. decembra 2021.

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući dvije godine grejs perioda.

Prijedlog ugovora s osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik