Grad pored Drine postaje veliko gradilište: Gradi se bazen, u planu i tržni centar

Bez autora
Oct 16 2019

Pored toga što postaje sve atraktivnija turistička destinacija, Bajina Bašta će od sledeće godine postati i veliko gradilište. Nakon nekoliko godina čekanja u ovoj opštini gradi se zatvoreni bazen. Imamo veliku potrebu za tim objektom iako imamo kupalište na Rači, Zaovinsko i jezero Perućac. Zatvoren bazen je ono što će upotpuniti naše sadržaje. Dugo smo tragali za idealnim rešenjem kako bi pristupili izgradnji, rekao je predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović. Nakon što je parcelu Zadružne livade koja se nalazi u centru opštine kupila lokalna kompanija Rolomatik, stekli su se uslovi za izgradnju.

Grad pored Drine postaje veliko gradilište: Gradi se bazen, u planu i tržni centarPored toga što postaje sve atraktivnija turistička destinacija, Bajina Bašta će od sledeće godine postati i veliko gradilište. Nakon nekoliko godina čekanja u ovoj opštini gradi se zatvoreni bazen.

"Imamo veliku potrebu za tim objektom iako imamo kupalište na Rači, Zaovinsko i jezero Perućac. Zatvoren bazen je ono što će upotpuniti naše sadržaje. Dugo smo tragali za idealnim rešenjem kako bi pristupili izgradnji", rekao je za Rinu predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović.

 Nakon što je parcelu Zadružne livade koja se nalazi u centru opštine kupila lokalna kompanija Rolomatik, stekli su se uslovi za izgradnju.

"Prvovobitna opcija bila je da se zemljište da pod zakup, ali smo ipak odlučili da ga stavimo na licitaciju, a jedna od naših najuspešniji firmi izrazila je spremnost da kupi zemljište i uloži novac za ovaj projekat", kaže Filipović i dodaje da će od otvaranja zatvorenog bazena u Bajinoj Bašti biti višestrukih koristi.

"Sva naša deca moći će da ga koriste kroz školski sport, jedan čas nedeljno biće moguće održati na bazenu", izjavio je Filipović.

On ističe da će se nakon otvaranja zatvorenog, pristupiti i izgradnji otvorenog bazena kao i bungalova, koji će upotpunuti turstičku ponudu Bajine Bašte.

"Pored prodate parcele, ostalo je još zemljišta i u potrazi smo za investitorima koji bi tu izgradili moderan šoping centar", naglašava Filipović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik