Kotor na Forbsovoj listi top 20 destinacija

Bez autora
Oct 17 2019

Grad Kotor se našao na top 20 Forbsovoj listi turističkih destinacija koje treba posjetiti u 2020, i to na 13. mjestu. Zašto? Crna Gora, skriveno blago Jadrana, postaje sve poželjnija mediteranska destinacija i više se ne smatra siromašnim komšilukom Hrvatske, navodi Forbes. Danas se, dodaje se u tekstu, Crna Gora razvija kao luksuzno utočište. Aman Sveti Stefan, najluksuzniji crnogorski hotel, podigao je ljestvicu crnogorskog ugostiteljstva na viši nivo, a Marriott International upravo je najavio da će dovesti brend Ritz-Carlton u Crnu Goru 2023. godine, ističe Forbes. Magazin savjetuje da bi Crnu Goru trebalo da posjete svi aktivni putnici koji vole planinarenje i avanture, ali i parovi koji žele opuštanje i privatnost.

Kotor na Forbsovoj listi top 20 destinacijaGrad Kotor se našao na top 20 Forbsovoj listi turističkih destinacija koje treba posjetiti u 2020, i to na 13. mjestu.

"Zašto? Crna Gora, skriveno blago Jadrana, postaje sve poželjnija mediteranska destinacija i više se ne smatra siromašnim komšilukom Hrvatske", navodi Forbes.

Danas se, dodaje se u tekstu, Crna Gora razvija kao luksuzno utočište.

"Aman Sveti Stefan, najluksuzniji crnogorski hotel, podigao je ljestvicu crnogorskog ugostiteljstva na viši nivo, a Marriott International upravo je najavio da će dovesti brend Ritz-Carlton u Crnu Goru 2023. godine", ističe Forbes.

Magazin savjetuje da bi Crnu Goru trebalo da posjete svi aktivni putnici koji vole planinarenje i avanture, ali i parovi koji žele opuštanje i privatnost.

"Ne propustite: Kotor, još jedan zidani dalmatinski grad, koji putnicima nudi impresivno i prirodno iskustvo. Jedan je od najbolje očuvanih starih gradova na jadranskoj obali i u njemu se može vidjeti mnogo crkava i muzeja", zaključuje Forbes.

Prvi na Forbsovoj listi je Amangiri u Arizoni, zatim Palermo u Italiji i Kejp Taun u Južnoj Africi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik