Rezultat Sajma zapošljavanja je 800 novih radnih mjesta

Bez autora
Oct 17 2019

Novih 800 radnih mjesta i više od 900 popunjenih aplikacija rezultat je ovogodišnjeg “Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa”, koji je održan u srijedu u Sarajevu u organizaciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Na Sajmu je učestvovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata iz sljedećih djelatnosti: IT-a, turizma i ugostiteljstva, starih zanata, start upova i ostalih uslužnih i drugih djelatnosti. U okviru programa Sajma, u Općini Stari Grad održana je Obuka o osnovnim elementima iz poduzetništva za 40 polaznika. Učesnici obuke su imali priliku upoznati se o osnavama poduzetništva, važnim elementima za pokretanje vlastitog biznisa, te čuti pozitvna iskustva osoba koje su pokrenule startup biznise na osnovu korištenja podsticajnih sredstava Službe za zapošljavanje.

Rezultat jučerašnjeg Sajma zapošljavanja je 800 novih radnih mjestaNovih 800 radnih mjesta i više od 900 popunjenih aplikacija rezultat je ovogodišnjeg “Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa” koji je održan u srijedu  u Sarajevu u organizaciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Na Sajmu je učestvovalo 120 poslovnih i privrednih subjekata iz sljedećih djelatnosti: IT-a, turizma i ugostiteljstva, starih zanata, start upova i ostalih uslužnih i drugih djelatnosti.

U okviru programa Sajma, u Općini Stari Grad održana je Obuka o osnovnim elementima iz poduzetništva za 40 polaznika.

Učesnici obuke su imali priliku upoznati se o osnavama poduzetništva, važnim elementima za pokretanje vlastitog biznisa, te čuti pozitvna iskustva osoba koje su pokrenule startup biznise na osnovu korištenja podsticajnih sredstava Službe za zapošljavanje.

Također, potpisan je i memorandum o saradnji između Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i 25 obrazovnih ustanova i centara za edukaciju.

Direktor Služba za zapošljavanje KS Nermin Pećanac istako je da to predstavlja početak umrežavanja svih obrazovnih centara i ustanova koje svojim programima pomažu da nezaposlene  i druge osobe dobiju dodatna potrebna znanja i vještine traženeod strane poslodavaca, a sve u cilju brže integracije na tržište rada tražilaca posla, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik