Umesto Rusa u Vranje stižu Italijani: U fabrici nameštaja posao za 150 ljudi

Bez autora
Oct 17 2019

Italijanska kompanija "Italia living" iz Barija, koja proizvodi tapacirani nameštaj, otvoriće svoj pogon u Vranju, u prostorijama nekadašnjeg ruskog preduzeća "Spilit". Fabrika nameštaja "Spilit", koja je u Vranju počela da radi pre dve godine, obustavila je iznenada proizvodnju u maju ove godine, a radnici su ostali bez posla. Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sastao se danas sa direktorom italijanske kompanije Pierom Karbonarom, i kako je istaknuto na sastanku, Vranje je izabrano zbog konkurentnih prednosti koje ima u drvnoj industriji, u odnosu na druge gradove u Srbiji.

Umesto Rusa u Vranje stižu Italijani: U fabrici nameštaja posao za 150 ljudiItalijanska kompanija "Italia living" iz Barija, koja proizvodi tapacirani nameštaj, otvoriće svoj pogon u Vranju, u prostorijama nekadašnjeg ruskog preduzeća "Spilit".

Fabrika nameštaja "Spilit", koja je u Vranju počela da radi pre dve godine, obustavila je iznenada proizvodnju u maju ove godine, a radnici su ostali bez posla.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sastao se danas sa direktorom italijanske kompanije Pierom Karbonarom, i kako je istaknuto na sastanku, Vranje je izabrano zbog konkurentnih prednosti koje ima u drvnoj industriji, u odnosu na druge gradove u Srbiji.

U proizvodnom pogonu italijanskog preduzeća, kako se dodaje u saopštenju Grada Vranja, biće instalirana nova oprema iz Italije, a do kraja godine biće uposleno 50 ljudi. Naredne godine, navodi se, još 100 radnika će u prvoj fazi dobiti posao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik