BiH domaćin sastanka konstituence SB i MMF-a 2020. godine

Bez autora
Oct 20 2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je u Vašingtonu redovnom sastanku Holandsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence su bile ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica ove grupe. Na sastanku je najavljeno da će Bosna i Hercegovina biti domaćin sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji će se održati u Sarajevu u junu 2020. godine.

BiH domaćin sastanka konstituence SB i MMF-a 2020. godinePredsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je u Vašingtonu redovnom sastanku Holandsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Teme o kojima su razgovarali predstavnici država članica konstituence su bile ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica ove grupe.

Na sastanku je najavljeno da će Bosna i Hercegovina biti domaćin sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda  i Svjetske banke, koji će se održati u Sarajevu u junu 2020.godine.

Obraćajući se prisutnima,predsjedavajući Zvizdić je rekao da će organizacija sastanka konstituence u Sarajevu,nakon vrlo uspješno održane konferencije EBRD-a u maju ove godine, biti još jedna prilika za okupljanje predstavnika visoke fiskalne i monetarne politike u zemljama članicama konstituence kako bi razmijenili mišljenja i razgovarali o MMF-u i politikama i programima Svjetske banke.

“Uvjeren sam da će sastanak konstituence doprinijeti dodatnom jačanju naše dobre saradnje.

Radujem se što ćemo vas dočekati u Sarajevu u junu 2020.godine.”rekao predsjedavajući Zvizdić.

Holandsko-belgijsku konstituencu, osim BiH, čini još 14 zemalja: Armenija, Bugarska, Belgija,Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Luksemburg, Makedonija, Moldavija, Holandija, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku konstituence je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH, Senad Softić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik