Kinezi prestigli SAD po broju milionera

Bez autora
Oct 22 2019

Broj bogatih Kineza po prvi put je nadmašio broj imućnih Amerikanaca, a rast milionera u obe zemlje se nastavlja, pokazalo je istraživanje banke “Kredi Svis”.Godišnje istraživanje o globalnom bogatstvu bogatstva švajcarske banke pokazalo je da je od sredine ove godine 100 miliona Kineza bilo u 10 odsto najbogatijih na svetu, a u SAD ih je bilo 99 miliona. Uprkos trgovinskim tenzijama između SAD i Kine tokom proteklih 12 meseci, obe zemlje su stvorile mnogo bogatstva. Pa je tako Amerika donela 3,8 biliona a Kina 1,9 biliona američkih dolara, rekla je Nanet Hešler-Fajderb, šefica odeljenja za ekonomiju i istraživanje u “Kredi Svis” banci.

Kinezi prestigli SAD po broju milioneraBroj bogatih Kineza po prvi put je nadmašio broj imućnih Amerikanaca, a rast milionera u obe zemlje se nastavlja, pokazalo je istraživanje banke “Kredi Svis”.

Godišnje istraživanje o globalnom bogatstvu bogatstva švajcarske banke pokazalo je da je od sredine ove godine 100 miliona Kineza bilo u 10 odsto najbogatijih na svetu, a u SAD ih je bilo 99 miliona.

"Uprkos trgovinskim tenzijama između SAD i Kine tokom proteklih 12 meseci, obe zemlje su stvorile mnogo bogatstva. Pa je tako Amerika donela 3,8 biliona a Kina 1,9 biliona američkih dolara.”, rekla je Nanet Hešler-Fajderb, šefica odeljenja za ekonomiju i istraživanje u “Kredi Svis” banci.

 Prema rezultatima istraživanja, broj milionera na globalnom nivou je porastao za 1,1 milion, pa ih sada ima oko 46,8 miliona, a zajedno poseduju 158,3 biliona dolara, što je gotovo polovina svetskog bogatsva.

Samo u SAD 675,000 ljudi su postali milioneri u periodu obuhvaćenom istraživanjem.

Na drugom kraju sveta, u Australiji, broj milionera se smanjio, pa ih tamo sada ima 124,000 manje, dok je Britanija izgubila 27,000 milionera, a Turska 24,000

Izveštaj procenjuje da 55.920 odraslih na svetu poseduje najmanje 100 miliona dolara, a 4.830 ima neto imovinu u vrednosti iznad 500 miliona dolara.

Istraživanje predviđa da će se globalno bogatsvo povećati za 27 odsto u narednih pet godina, na 459 biliona dolara. Prema istraživanju, i broj milionera će porasti, pa će ih za pet godina biti gotovo 63 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik