Registrovan prvi smještaj po principu "stan na dan"

Bez autora
Oct 23 2019

Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić i vlasnik vile "Jana" Nataša Jevtić potpisale su danas ugovor o posredovanju u pružanju usluga, što je prvi korak u procesu registracije apartmana za izdavanje koji će poslovati po principu "stan na dan".Andrićeva je rekla novinarima da je ovo prvi potpisani ugovor ove vrste i dodala da registracija apartmana doprinosi povećanju smještajnih kapaciteta, te da vlasnici stanova, potpisujući ugovor, legalizuju svoju ponudu, plaćaju boravišnu taksu i vode statističke podatke kroz knjige domaćih i stranih gostiju.

Registrovan prvi smještaj po principu "stan na dan"Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić i vlasnik vile "Jana" Nataša Jevtić potpisale su danas ugovor o posredovanju u pružanju usluga, što je prvi korak u procesu registracije apartmana za izdavanje koji će poslovati po principu "stan na dan".

Andrićeva je rekla novinarima da je ovo prvi potpisani ugovor ove vrste i dodala da registracija apartmana doprinosi povećanju smještajnih kapaciteta, te da vlasnici stanova, potpisujući ugovor, legalizuju svoju ponudu, plaćaju boravišnu taksu i vode statističke podatke kroz knjige domaćih i stranih gostiju.

"Sve više turista traži smještaj koji nije hotelski, a izdavanje kuća, apartmana i soba je trend koji nije zaobišao ni Zvornik", navela je Andrićeva.

Ona je pozvala sva fizička lica koja imaju sobe, apartmane ili kuće za izdavanje da dođu u Turističku organizaciju i potpišu ugovor, a sljedeći korak je da vlasnik ide u APIF radi izdavanja potvrde o registraciji kojom se odobrava obavljanje djelatnosti.

Andrićeva je rekla da Komisija za kategorizaciju grada Zvornika utvrđuje kategoriju objekata.

Jevtićeva smatra da će izdavanje objekta na dan, kao i registracija za koju kaže da je jednostavna, omogućiti lakše funkcionisanje, ulazak u legalne tokove, kao i promociju putem Turističke organizacije.

Gradska uprava Zvornik pruža podstrek vlasnicima privatnog smještaja da se registruju, pa je odlukom Skupštine grada o boravišnoj taksi koju su vlasnici dužni da plaćaju utvrđeno da plaćaju paušal u simboličnom iznosu od 15 KM po prijavljenom krevetu na godišnjem nivou.

Gradska uprava će postupak kategorizacije objekata vršiti besplatno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik