Jaružalo iz Uljanika prodano za 794 milijuna kuna

Bez autora
Oct 27 2019

Usisno jaružalo, brod koji se gradio u Uljaniku, prodan je za 794 milijuna kuna. U ponoć je tako uspješno završila javna elektronička dražba i iako kupac nije poznat, pretpostavlja se da je riječ o Jan de Nulu, tvrtki koja je i naručila njegovu izgradnju. Podsjetimo, zbog nedaća koje su se dogodile u pulskom brodogradilištu, brod nije isporučen na vrijeme pa su aktivirana državna jamstva od 900 milijuna kuna. Kako bi se umanjila šteta, vjerovnici su odlučili prodati brod. Njegova procijenjena vrijednost premašuje milijardu kuna, no u skladu s pravilima e-dražbi brod je ponuđen za tri četvrtine vrijednosti.

Jaružalo iz Uljanika prodano za 794 milijuna kunaUsisno jaružalo, brod koji se gradio u Uljaniku, prodan je za 794 milijuna kuna. U ponoć je tako uspješno završila javna elektronička dražba i iako kupac nije poznat, pretpostavlja se da je riječ o Jan de Nulu, tvrtki koja je i naručila njegovu izgradnju.

Podsjetimo, zbog nedaća koje su se dogodile u pulskom brodogradilištu, brod nije isporučen na vrijeme pa su aktivirana državna jamstva od 900 milijuna kuna. Kako bi se umanjila šteta, vjerovnici su odlučili prodati brod.

Njegova procijenjena vrijednost premašuje milijardu kuna, no u skladu s pravilima e-dražbi brod je ponuđen za tri četvrtine vrijednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik