Brodogradilište iz Perleza prodato za 177 miliona dinara

Bez autora
Oct 27 2019

Brodogradilište "Šipjard Bomeks 4M" iz Perleza u stečaju prodato je na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 177 miliona dinara, potvrdio je stečajni upravnik Dušan Lazić. Prema njegovim rečima, novi vlasnik brodogradilišta u Perlezu je postala beogradska kompanija "Rubikon šiping kompani". Brodogradilište je prodato kao pravno lice, odnosno prodata je celokupna imovina koju čine građevinski objekti, proizvodna hala, kantina s garderobom, upravna zgrada... "Rubikon šiping kompani" je pre tri godine kupio i zrenjaninsko brodogradilište "Begej" u stečaju. Ta kompanija se tada predstavila kao regionalni lider u rečnom transportu, specijalizovana za bezbedan i pouzdan prevoz hemikalija i naftnih derivata.

Brodogradilište iz Perleza prodato za 177 miliona dinaraBrodogradilište "Šipjard Bomeks 4M" iz Perleza u stečaju prodato je na javnom nadmetanju po početnoj ceni od 177 miliona dinara, potvrdio je stečajni upravnik Dušan Lazić.

Prema njegovim rečima, novi vlasnik brodogradilišta u Perlezu je postala beogradska kompanija "Rubikon šiping kompani".

Brodogradilište je prodato kao pravno lice, odnosno prodata je celokupna imovina koju čine građevinski objekti, proizvodna hala, kantina s garderobom, upravna zgrada...

"Rubikon šiping kompani" je pre tri godine kupio i zrenjaninsko brodogradilište "Begej" u stečaju. Ta kompanija se tada predstavila kao regionalni lider u rečnom transportu, specijalizovana za bezbedan i pouzdan prevoz hemikalija i naftnih derivata.

Dugogodišnje iskustvo i rezultati poslovanja doprineli su da "Rubikon šiping kompani" zasluži status poželjnog prevoznika velikih naftnih kompanija, rafinerija i trgovaca.

U planu je da upravo brodogradilište "Begej" bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže "Rubikon šiping kompani", koji je osnovan 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila, kapaciteta 25.990 tona.

Stečaj u brodogradilištu "Šipjard Bomeks 4M" otvoren je u februaru 2018. godine, i to upravo na predlog te fabrike. U predlogu je navedeno da su računi stečajnog dužnika bili u neprekidnoj blokadi u prethodne tri godine na iznos od 172 miliona dinara, da je kompanija prezadužena i da je ukupan gubitak u prethodnim godinama iznosio više od 1,7 miliona dinara.

Posluju po Evropi

Novi vlasnik brodogradilišta iz Perleza "Rubikon Šiping Kompani" posluje u brojnim evropskim državama (Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija i druge).

"U svom poslovanju uvažava sve standarde i zakone Evropske unije. U 2015. godini kompanija je transportovala 679.000 tona naftnih derivata", navedeno je tada u saopštenju ove kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik