Još 340 miliona dinara za investicije: Fond za razvoj dodelio kredite i početnicima u biznisu

Bez autora
Oct 29 2019

Fond za razvoj odobrio je u oktobru više od 340 miliona dinara za investicione i kredite za trajna obrtna sredstva, dok je za početnike u biznisu izdvojeno 42 miliona dinara kredita i više od 22 miliona bespovratnog novca.Kroz investicione kredite, preduzetnicima i pravnim licima ukupno je odobrio 176,7 miliona dinara, od čega je 138,3 miliona pravnim licima, a najviše leskovačkoj Bones Grupi - 50,5 miliona dinara za ulaganje u izgradnju hladnjače za voće i beogradskoj Apoteci "Galena lab." - 40 miliona za ulaganja u nabavku opreme za proizvodnju u galenskoj laboratoriji.

Još 340 miliona dinara za investicije: Fond za razvoj dodelio kredite i početnicima u biznisuFond za razvoj odobrio je u oktobru više od 340 miliona dinara za investicione i kredite za trajna obrtna sredstva, dok je za početnike u biznisu izdvojeno 42 miliona dinara kredita i više od 22 miliona bespovratnog novca.

Kroz investicione kredite, preduzetnicima i pravnim licima ukupno je odobrio 176,7 miliona dinara, od čega je 138,3 miliona pravnim licima, a najviše leskovačkoj Bones Grupi - 50,5 miliona dinara za ulaganje u izgradnju hladnjače za voće i beogradskoj Apoteci "Galena lab." - 40 miliona za ulaganja u nabavku opreme za proizvodnju u galenskoj laboratoriji.

Kroz kredite za trajna obrtna sredstva ukupno je odobreno 164,8 miliona dinara, od čega je kreditni deo preduzetnika 25,3 miliona dinara. Krupni korisnici u ovoj kategoriji su belocrkvanski Ecoagri Serbia sa 40 miliona dinara, i "Budim Grad" Budilovina sa 25 miliona dinara kredita.

Fond je dodelio 65 miliona dinara za dugoročne kredite i bespovratna sredstva u programu podsticanja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u biznisu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik