I Hari Poter žrtva trgovinskog rata: Knjige preko noći poskupele za 15 odsto

Bez autora
Oct 30 2019

Izdavačka kuća "Blumsberi pablišing" postala je neočekivana žrtva aktuelnog trgovinskog rata izmedju Amerike i Kine pošto su knjige o Hariju Poteru koje objavljuje poskupele na tržištu SAD jer se štampaju u Kini.Najdžel Njutn, izvršni direktor ove izdavačke kuće rekao je da su knjige o Hariju Poteru štampane u Kini za SAD preko noći poskupele za 15 odsto još početkom septembra. To je rezultat povećanja taksi koje su zemlje nametnule jedna drugoj. To nije trošak koji smo predvideli i nadamo se da će ova kriza brzo proći, rekao je on.

I Hari Poter žrtva trgovinskog rata: Knjige preko noći poskupele za 15 odstoIzdavačka kuća "Blumsberi pablišing" postala je neočekivana žrtva aktuelnog trgovinskog rata izmedju Amerike i Kine pošto su knjige o Hariju Poteru koje objavljuje poskupele na tržištu SAD jer se štampaju u Kini.

Najdžel Njutn, izvršni direktor ove izdavačke kuće rekao je za "BBC" da su knjige o Hariju Poteru štampane u Kini za SAD preko noći poskupele za 15 odsto još početkom septembra.

To je rezultat povećanja taksi koje su zemlje nametnule jedna drugoj. "To nije trošak koji smo predvideli i nadamo se da će ova kriza brzo proći", rekao je on.

On je rekao da su neke od ilustrovanih knjiga takođe štampane u Kini jer je tamo "kvalitet dobar, a cena niska".

Kompanija očekuje da će povećanje taksi imati samo mali uticaj na tekuću finansijsku godinu i navodi da ima spremne različite načine ublažavanja njihovog uticaja u budućnosti.

Tarife su još ranije bile uvedene za proizvode kao što su automobili, hrana i obuća, ali mnogi nisu verovali da će pogoditi i knjige.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik