Blokirani računi Đuro Đaković grupe i povezanih društava

Bez autora
Oct 31 2019

Računi Đuro Đaković grupe i povezanih društava su blokirani, a uprava pregovara s vjerovnicima kako bi se blokade uklonile, izvijestila je Đuro Đaković grupa u srijedu. Izvještavamo investicijsku javnost da su računi Đuro Đaković Grupe d.d., kao i računi njenih povezanih društava Đuro Đaković Specijalnih vozila d.d. te Đuro Đaković Industrijskih rješenja d.d. danas blokirani. Uprave svih navedenih društava intenzivno pregovaraju s vjerovnicima u cilju deblokade računa, kaže se u obavijesti. U Đuro Đaković grupi u tijeku je štrajk zbog kašnjenja plaće za rujan. Radnici osim plaća traže i ostavke članova uprave jer smatraju da nisu sposobni voditi tvrtku.

Blokirani računi Đuro Đaković grupe i povezanih društavaRačuni Đuro Đaković grupe i povezanih društava su blokirani, a uprava pregovara s vjerovnicima kako bi se blokade uklonile, izvijestila je Đuro Đaković grupa u srijedu.

"Izvještavamo investicijsku javnost da su računi Đuro Đaković Grupe d.d., kao i računi njenih povezanih društava Đuro Đaković Specijalnih vozila d.d. te Đuro Đaković Industrijskih rješenja d.d. danas blokirani. Uprave svih navedenih društava intenzivno pregovaraju s vjerovnicima u cilju deblokade računa", kaže se u obavijesti.

U Đuro Đaković grupi u tijeku je štrajk zbog kašnjenja plaće za rujan. Radnici osim plaća traže i ostavke članova uprave jer smatraju da nisu sposobni voditi tvrtku.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u srijedu da se traži rješenje za isplatu zaostale plaće te da Đuro Đaković grupa treba ozbiljno restrukturiranje i strateškog partnera.

Rekao je kako nema informaciju o mogućem ulasku američke kompanije BAE Systems u vlasničku strukturu Đuro Đaković grupe, o čemu piše današnji Jutarnji list. Ta novina kaže kako BAE razmatra otvaranje središta za održavanje oklopnih vozila Bradley u u Slavonskom brodu.

Horvat je kazao da je zatražio analizu stanja tvrtke od njezina menadžmenta, koju očekuje u idućih desetak dana, nakon čega će se vidjeti koja su potraživanja i kakve su obveze Đure Đakovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik