SAD odobrio Hrvatskoj prodaju dva Black Hawka

Bez autora
Oct 31 2019

Američki State Department odobrio je prodaju dvaju helikoptera Black Hawk i prateću opremu Hrvatskoj u vrijednosti od 115 milijuna dolara, i o toj je odluci obavijestio Kongres, izvijestilo je američko ministarstvo vanjskih poslova. Zeleno svjetlo State Departmenta važan je proceduralni dio moguće transakcije čije će detalje dogovoriti Pentagon i Hrvatsko ministarstvo obrane. Sjedinjene Američke Države prošle su godine Hrvatskoj odobrile vojnu pomoć od 53 milijuna dolara za razvoj helikopterskih sposobnosti. U sklopu te pomoći, Hrvatska će dobiti dva helikoptera Black Hawk, opremu i rezervne dijelove, te letačku obuku.

SAD odobrio Hrvatskoj prodaju dva Black HawkaAmerički State Department odobrio je prodaju dvaju helikoptera Black Hawk i prateću opremu Hrvatskoj u vrijednosti od 115 milijuna dolara, i o toj je odluci obavijestio Kongres, izvijestilo je američko ministarstvo vanjskih poslova.

Zeleno svjetlo State Departmenta važan je proceduralni dio moguće transakcije čije će detalje dogovoriti Pentagon i Hrvatsko ministarstvo obrane.

Sjedinjene Američke Države prošle su godine Hrvatskoj odobrile  vojnu pomoć od 53 milijuna dolara za razvoj helikopterskih sposobnosti.

U sklopu te pomoći, Hrvatska će dobiti dva helikoptera Black Hawk, opremu i rezervne dijelove, te letačku obuku.

Hrvatska se u međuvremenu odlučila za daljnu modernizaciju borbene eskadrile i nabavku dodatnih helikoptera i vojne opreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik