Valamar ove godine uprihodio preko dvije milijarde kuna

Bez autora
Nov 03 2019

Valamar Riviera je u prvih devet mjesec ostvarila značajan rast poslovnih rezultata. Ukupni konsolidirani prihodi dosegli gotovo 2,07 milijarde kuna, odnosno rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prvenstveno kao rezultat ulaganja u proteklom periodu u turizam visoke kvalitete, konsolidaciju poslovanja Hotela Makarska i hotela Valamar Obertauern te rasta poslovanja u periodu pred i posezone. Nakon nekoliko godina povećane potražnje za Hrvatskom došlo je do stagnacije rasta. Unatoč izazovima na tržištu, Valamar je tijekom prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario 6,4 milijuna noćenja, što je porast od 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je prosječna cijena rasla za 5,3 posto. Najveći rast prodaje ostvaren je u proizvodima visoke kvalitete: Valamar Collection hotelima i ljetovalištima te u Camping Adriatic premium kampovima u koje je Valamar investirao u proteklih pet godina

Valamar ove godine uprihodio preko dvije milijarde kunaValamar Riviera je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvarila značajan rast poslovnih rezultata. Ukupni konsolidirani prihodi dosegli gotovo 2,07 milijarde kuna, odnosno rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prvenstveno kao rezultat ulaganja u proteklom periodu u turizam visoke kvalitete, konsolidaciju poslovanja Hotela Makarska i hotela Valamar Obertauern te rasta poslovanja u periodu pred i posezone.

Nakon nekoliko godina povećane potražnje za Hrvatskom došlo je do stagnacije rasta. Unatoč izazovima na tržištu, Valamar je tijekom prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario 6,4 milijuna noćenja, što je porast od 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je prosječna cijena rasla za 5,3 posto.

Najveći rast prodaje ostvaren je u proizvodima visoke kvalitete: Valamar Collection hotelima i ljetovalištima te u Camping Adriatic premium kampovima u koje je Valamar investirao u proteklih pet godina. U Valamaru je u sezoni 2019. radilo oko sedam tisuća zaposlenika, a u skladu s rastom poslovanja povećale su se i plaće te unaprijedili uvjeti rada, što je pretpostavka za daljnji održivi rast i povećanje kvalitete.

Na razini poslovne godine Valamar Riviera u 2019. očekuje ostvariti gotovo 2,2 milijarde kuna prihoda, odnosno od 9,2 do 10,5 posto rasta. Rast prihoda bit će popraćen i rastom konsolidirane operativne dobiti koja će na godišnjoj razini doseći između 750 i 760 milijuna kuna, što predstavlja rast od 8 do 9,4 posto u odnosu na 2018. godinu. 

„U sezoni koju je obilježila stagnacija turističke potražnje, Valamar nastavlja sa snažnim rastom pod utjecajem realiziranih ulaganja u kvalitetu u proteklom periodu. Značajno smo povećali plaće i poboljšali uvjete rada te smo i ove godine u neovisnom istraživanju ocijenjeni kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj. Rast poslovanja u izazovnoj 2019. godini potvrda je uspješnosti poslovne filozofije Valamara, utemeljene na ulaganjima u djelatnike i proizvode te održivom rastu i društveno odgovornom poslovanju“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kako je već i najavljeno, Valamar nastavlja s ulaganjima u hrvatski turizam kroz realizaciju razvojnog plana ulaganja od 1,5 milijardi kuna u Imperial Rivieru te izgradnju hotela Pinea u porečkoj zoni Pical, najvećeg projekta u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik