„Russian Helicopters“ jedini nude letjelice MUP-u

Bez autora
Nov 03 2019

Na tender Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, za nabavku helikoptera, pristigla je jedna ponuda. Firma „Russian Helicopters“ iz Moskve spremna je da za 41,6 miliona maraka isporuči u RS tri helikoptera. MUP je međunarodni tender za kupovinu tri helikoptera u vrijednosti od 42 miliona KM bez PDV-a, raspisao 26. jula. Rok za prijem ponuda pomjeran je nekoliko puta. Jedina pristigla ponuda otvorena je juče. Ponudu na tender za nabavku tri helikoptera dostavio je samo jedan ponuđač i to „Russian Helicopters“ Moskva, koji je na propisan način i u zakonskom roku dostavio ponudu čija je vrijednost 41.654.346 KM, što je ispod tražene vrijednosti, naveli su u MUP-u.

„Russian Helicopters“ jedini nude letjelice MUP-uNa tender Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, za nabavku helikoptera, pristigla je jedna ponuda. Firma „Russian Helicopters“ iz Moskve spremna je da za 41,6 miliona maraka isporuči u RS tri helikoptera.

MUP je međunarodni tender za kupovinu tri helikoptera u vrijednosti od 42 miliona KM bez PDV-a, raspisao 26. jula. Rok za prijem ponuda pomjeran je nekoliko puta, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu “MUP produžio rok za kupovinu ruskih helikoptera”.

Jedina pristigla ponuda otvorena je juče.

„Ponudu na tender za nabavku tri helikoptera dostavio je samo jedan ponuđač i to „Russian Helicopters“ Moskva, koji je na propisan način i u zakonskom roku dostavio ponudu čija je vrijednost 41.654.346 KM, što je ispod tražene vrijednosti“, naveli su u MUP-u.

Dodali su da će Komisija donijeti Odluku o ispunjavanju uslova ove ponude u zakonskom roku.

Tenderom je traženo da helikopteri budu novi, neupotrebljivani, srednje klase, sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i odgovarajućim alatom.

Jedan od helikoptera treba da bude sa medicinskim modulom, dok dva treba da imaju dodatnu opremu za potrebe policije.

CAPITAL je objavio još u avgustu prošle godine da RS kupuje tri policijski opremljena helikoptera iz Rusije koji će imati mogućnost snimanja noću.

U cijenu helikoptera treba da bude uključena njihova isporuka, kao i obuka dva pilota i dva stručnjaka inženjersko-tehničkog osoblja za svaki helikopter, rezervni dijelovi, sredstva zemaljskog održavanja specijalne namjene, sredstva za kontrolu i neophodan alat.

Prvi helikopter treba da stigne u septembru 2020. godine, drugi do maja 2021, a treći u januaru 2022. godine.

Mogućnost kupovine helikoptera spomenuta je i prilikom posjete predsjednice Savjeta Federacije Gornjeg doma Parlamenta Rusije Valentine Matvijenko Banjaluci u aprilu prošle godine, piše Capital.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik