Nova nemacka fabrika u Zrenjaninu: Početak proizvodnje u avgustu 2020.

Bez autora
Nov 05 2019

U zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Jugoistok" danas je položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike "GPK", u kojoj će se proizvoditi točkovi za kontejnere i kante za iznošenje smeća. Početak radova na izgradnji fabrike označili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i vlasnik nemačke kompanije Klaus Paul, polaganjem kamena temeljca. Oni su istakli da je reč o investiciji vrednoj oko tri miliona evra, kao i da se završetak izgradnje planira za jul, a početak proizvodnje za avgust sledeće godine.

Nova nemacka fabrika u Zrenjaninu: Početak proizvodnje u avgustu 2020.U zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Jugoistok" danas je položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike "GPK", u kojoj će se proizvoditi točkovi za kontejnere i kante za iznošenje smeća.

Početak radova na izgradnji fabrike označili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i vlasnik nemačke kompanije Klaus Paul, polaganjem kamena temeljca. Oni su istakli da je reč o investiciji vrednoj oko tri miliona evra, kao i da se završetak izgradnje planira za jul, a početak proizvodnje za avgust sledeće godine.

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što u Zrenjanin dolazi još jedna nemačka kompanija i podsetio da su Nemci najveći poslodavci u ovom gradu.

Firma "GPK" posluje u sklopu "EKH grupe" iz Berlina, a vlasnik kompanije Klaus Paul rekao je novinarima da je jedan od razloga što ulažu u Zrenjanin njegov dobar geostrateški položaj - u blizini su članice EU, Rumunija i Mađarska, gde, kao i u Italiji, imaju svoje kijente.

Drugi razlog za dolazak u Zrenjanin jeste visokokvalifikovana radna snaga, a zadovoljni su, kaže vlasnik nemačke kompanije, i izuzetnom saradnjom sa lokalnom samoupravom i Pokrajinom Vojvodinom.

Paul je rekao i da su stratešku lokaciju u zoni "Jugoistok" prepoznali i pre nego je tu došao veliki kineski investitor.

"Naša kompanija proizvodi komponente za zaštitu životne sredine i želimo da odavde snabdevaju tržište Evrope, a zahvaljujući vezama izmesju Srbije i Rusije pokušaćemo da se aktiviramo i na tom tržištu", rekao je Paul.

Direktor GPK u Zrenjaninu Zoran Šipka rekao je da će u prvoj fazi biti izgrađen proizvodni objekat u kom će biti zaposleno 15 do 20 ljudi, a da će taj broj biti i veći u drugoj fazi, koja je takođe u planu razvoja tog preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik