Kratki odmor za Dan državnosti: Avionom najjeftinije do Minhena, Beograd jedan od skupljih

Bez autora
Nov 10 2019

Mnogi naši građani Dan državnosti BiH 25. novembra iskoristit će da kao produženi vikend otputuju negdje sa svojim najmilijim. Mi smo provjerili cijene avionskih karata od Sarajeva do nekih od potencijalnih destinacija. Istanbul je uvijek privlačan, a jeseni na Bosforu, pored Plave džamije ili na Taksimu znaju biti neponovljive. Povratna karta ekonomskom klasom Turkish Airlinesa za jednu osobu košta 257 eura ili 502 KM. Računali smo odlazak u petak 22. novembra i povratak u ponedjeljak na sami praznik. U novembru nije Oktoberfest, ali vikend u Minhenu može biti jako zanimljiv. Bayern ne igra tog vikenda, ali igra dan kasnije s Crvenom Zvezdom u Ligi prvaka...

Kratki odmor za Dan državnosti: Avionom najjeftinije do Minhena, Beograd jedan od skupljihMnogi naši građani Dan državnosti BiH 25. novembra iskoristit će da kao produženi vikend otputuju negdje sa svojim najmilijim. Mi smo provjerili cijene avionskih karata od Sarajeva do nekih od potencijalnih destinacija.

Istanbul je uvijek privlačan, a jeseni na Bosforu, pored Plave džamije ili na Taksimu znaju biti neponovljive. Povratna karta ekonomskom klasom Turkish Airlinesa za jednu osobu košta 257 eura ili 502 KM. Računali smo odlazak u petak 22. novembra i povratak u ponedjeljak na sami praznik.

U novembru nije Oktoberfest, ali vikend u Minhenu može biti jako zanimljiv. Bayern ne igra tog vikenda, ali igra dan kasnije s Crvenom Zvezdom u Ligi prvaka… Obilazak brojnih trgovina, šetnje Engleskim vrtom, a povratna karte Lufthansom sa sarajevskog aerodroma će vas koštati 384 KM.

Beč je možda još ljepši, ali je priča i ugođaj sličan. Taj produženi vikend odlazak i povratak avionom Austrian Airlinesa košta 274 eura što je 535 KM. U sklopu nekog aranžmana može biti još povoljnije, a Beč u ovo doba godine je idealan.

Skoro najskuplji je začudo Beograd. Odlazak Air Serbiom u petak i povratak u ponedjeljak iznose visokih 723 marke. Zagreb je jeftiniji, let Croatia Airlinesom košta 197 eura ili 385 marke.

Doha je jedna druga priča i druga cjenovna klasa. Let tim danima Qatar Airwaysom košta 831 eura ili 1623 KM.

Naravno, za ilustraciju birali smo samo klasične destinacije i avionske karte nacionalnim avio kompanijama, a mogućnost daljeg kombinovanja je neograničena.

Cijene povratnih karata ekonomskom klasom s Aerodroma Sarajevo

– Minhen 384 KM
– Zagreb 385 KM
– Istanbul 502 KM
– Beč 535 KM
– Beograd 723 KM
– Doha 1.623 KM

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik