FlyBosnia otpustila skoro polovinu zaposlenih

Bez autora
Nov 11 2019

FlyBosnia je otpustila gotovo polovinu cjelokupne radne snage i bori se da isplati plaće zaposlenicima, jer dugovi prema aerodromu Sarajevo i drugim dobavljačima i dalje rastu. Od 100 zaposlenika, što uključuje i rukovodstvo kompanije, četrdeset je otpušteno, a osam od petnaest pilota takođe je napustilo prevoznika. Nadalje, avionska kompanija nije isplatila plate dva mjeseca, a doprinose od aprila. Avionska kompanija je prijavljena Direkciji za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine zbog kršenja radnog prava.

FlyBosnia otpustila skoro polovinu zaposlenihFlyBosnia je otpustila gotovo polovinu cjelokupne radne snage i bori se da isplati plaće zaposlenicima, jer dugovi prema aerodromu Sarajevo i drugim dobavljačima i dalje rastu.

Od 100 zaposlenika, što uključuje i rukovodstvo kompanije, četrdeset je otpušteno, a osam od petnaest pilota takođe je napustilo prevoznika. Nadalje, avionska kompanija nije isplatila plate dva mjeseca, a doprinose od aprila, izvijestio je Ex-Yu Aviation.

Avionska kompanija je prijavljena Direkciji za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine (BHDCA) zbog kršenja radnog prava.

FlyBosnia se takođe bori da privuče putnike na svom postojećem letu za London, budući da redovno registruje faktor opterećenja ispod 10% na avionu Airbus A319.

Nedavni izvještaj o putovanju objavljen online na ruti između Londona (Luton) i Sarajeva pokazao je da je bilo samo šesnaest putnika u avionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik