Povlači se ventilatorska grijalica, jer može izazvati požar

Bez autora
Nov 12 2019

Na tržištu BiH pronađena je ventilatorska grijalica koja spada u grupu nesigurnih proizvoda jer predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara i požara. Riječ je o grijalici marke "Senkor" koja je proizvedena u Češkoj, zemlja porijekla je Ukrajina, a uvoznici su sarajevske firme "Printeks" i "Peni plus", objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH. Proizvod predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara i požara jer se plastični dijelovi uređaja mogu lako otopiti, čime korisniku postaju dostupni pokretni dijelovi i dijelovi uređaja pod naponom.

Povlači se ventilatorska grijalica, jer može izazvati požarNa tržištu BiH pronađena je ventilatorska grijalica koja spada u grupu nesigurnih proizvoda jer predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara i požara.

Riječ je o grijalici marke "Senkor" /SENCOR SFH 7011WH/ koja je proizvedena u Češkoj, zemlja porijekla je Ukrajina, a uvoznici su sarajevske firme "Printeks" i "Peni plus", objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Proizvod predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara i požara jer se plastični dijelovi uređaja mogu lako otopiti, čime korisniku postaju dostupni pokretni dijelovi i dijelovi uređaja pod naponom.

Ova grijalica nije usklađena sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BASS EN 60335-2-30:2012 + A11:2013 + Cor1:2012 + Cor2:2016.

Uvoznici su preduzeli mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništenja opasnog proizvoda, a potrošačima koji ga posjeduju preporučuje se da ga prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik