Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor

Bez autora
Nov 12 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas sednici Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma. Mihajlović je na sastanku, kojem je prisustvovao i generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen, istakla da je važno da se što pre utvrdi investiciona vrednost projekta i usaglasi komercijalni ugovor. Ona je naglasila da cena ovog projekta mora biti razumna i održiva, dodavši da sa pomenutom kineskom kompanijom imamo odličnu saradnju i da veruje da će sve biti realizovano po planu.

Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridorPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas sednici Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad–Ruma (Fruškogorski koridor).

Mihajlović je na sastanku, kojem je prisustvovao i generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen, istakla da je važno da se što pre utvrdi investiciona vrednost projekta i usaglasi komercijalni ugovor.

Ona je naglasila da cena ovog projekta mora biti razumna i održiva, dodavši da sa pomenutom kineskom kompanijom imamo odličnu saradnju i da veruje da će sve biti realizovano po planu.

Džang je naveo da je ova kompanija upoznata sa pojedinostima i karakteristikama svake od četiri deonice budućeg Fruškogorskog koridora.

On je preneo da će projektno-tehnička dokumentacija biti spremna na vreme, i izneo uverenje da će ubrzo biti postignut dogovor oko komercijalnog ugovora i cene projekta, napomenuvši da ta kompanija razume stav srpske strane.

Sednici Radne grupe prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, Uprave za javni dug, Kabineta predsednice Vlade Srbije i preduzeća “Putevi Srbije” i “Koridori Srbije”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik