Šeik Al Qasimi najavio ulaganja od 50 miliona KM u opštinu Sokolac

Bez autora
Nov 14 2019

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i šeik Mohammed Al Qasimi nastavili su razgovore o mogućnostima ulaganja kompanije “Emirates” u više objekata na području ove lokalne zajednice. Ovo je drugi sastanak na istu temu nakon što je prije nekoliko dana šeik Al Qasimi posjetio Sokolac i najavio ulaganja od 50 miliona KM. Bjelica je rekao da je Qasimi danas posjetio lokacije na Sokocu, na kojima bi se mogli graditi objekti koji će privući veliki broj turista iz svih krajeva svijeta na ovo područje. On je naglasio da je investitoru iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata prenio da opština Sokolac može jedino ići u javno-privatno partnerstvo sa budućim investitorom, posebno kad je riječ o rehabilitacionom centru sa svim pratećim objektima, koji bi, na prijedlog Qasimija, mogao da se gradi.

Šeik Al Qasimi najavio ulaganja od 50 miliona KM u opštinu SokolacNačelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i šeik Mohammed Al Qasimi nastavili su razgovore o mogućnostima ulaganja kompanije “Emirates” u više objekata na području ove lokalne zajednice.

Ovo je drugi sastanak na istu temu nakon što je prije nekoliko dana šeik Al Qasimi posjetio Sokolac i najavio ulaganja od 50 miliona KM.

Bjelica je rekao novinarima da je Qasimi danas posjetio lokacije na Sokocu, na kojima bi se mogli graditi objekti koji će privući veliki broj turista iz svih krajeva svijeta na ovo područje.

On je naglasio da je investitoru iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata prenio da opština Sokolac može jedino ići u javno-privatno partnerstvo sa budućim investitorom, posebno kad je riječ o rehabilitacionom centru sa svim pratećim objektima, koji bi, na prijedlog Qasimija, mogao da se gradi.

“Opština bi u ovom slučaju ušla u aranžman sa zemljištem, a njihova bi bila investicija, s tim da bismo dogovorili period trajanja takvog oblika ulaganja”, rekao je Bjelica.

Rehabilitacioni centar

On je dodao da bi obaveza lokalne uprave bila da pripremi dokumentaciju, lokacijske uslove i plan šta i gdje se može graditi.

Bjelica je istakao da je Qasimi posjetio lokalitete Taline, područje Bjelosavljevića i područje Romanije, gdje bi se mogao graditi rehabilitacioni centar sa svim pratećim sadržajima.

Najavljeno je da će opštinske službe u narednim danima ponuditi idjeno rješenje o mogućnostima izgradnje objekata na području Sokoca, o čemu će se delegacija opštine Sokolac prilikom najavljene posjete, detaljnije dogovoriti sa potencijalnim investitorima i predsjednikom Emirata iz koga dolazi Qasimi.

Qasimi je rekao novinarima da je današnja posjeta Sokocu samo nastavak razgovora o mogućnostima ulaganja njegove kompanije na području ove opštine.

Klizalište za početak

On je najavio da će prvo ulaganje na području Sokoca početi uskoro postavljanjem klizališta, dimenzija 28 sa šest metara, koje će, prema preporuci službi iz lokalne uprave, biti na lokaciji na dijelu sportsko-rekreativnog centra kod stadiona.

Šeik Al Qasimi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnik firme “Emirates” i zabavnog parka “Sunnyland” kod Sarajeva, izrazio je želju da investira na područje opštine Sokolac i od 6. novembra razgovara o toj ideji sa načelnikom opštine i njegovim saradnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik