Najveći rast vrednosti građevinskih radova u poslednjih 10 godina

Bez autora
Nov 14 2019

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je vrednost radova izvedenih u građevinarstvu na teritoriji Srbije povećana za 39,9 odsto u trećem kvartalu 2019. u odnosu na isti period prethodne godine.U saopštenju se navodi da najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je to ujedno najviša stopa rasta građevinarstva zabeležena u jednom kvartalu od 2010. godine. Trend rasta građevinarstva, kao sektora koji je najviše doprineo rastu BDP-a u 2019, nastavljen je i tokom ove godine i u prva tri kvartala ostvarena je prosečna stopa rasta vrednosti izvedenih građevinskih radova od 25,8 odsto.

Najveći rast vrednosti građevinskih radova u poslednjih 10 godinaMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je vrednost radova izvedenih u građevinarstvu na teritoriji Srbije povećana za 39,9 odsto u trećem kvartalu 2019. u odnosu na isti period prethodne godine.

U saopštenju se navodi da najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je to ujedno najviša stopa rasta građevinarstva zabeležena u jednom kvartalu od 2010. godine.

Trend rasta građevinarstva, kao sektora koji je najviše doprineo rastu BDP-a u 2019, nastavljen je i tokom ove godine i u prva tri kvartala ostvarena je prosečna stopa rasta vrednosti izvedenih građevinskih radova od 25,8 odsto.

Očekuje se da odlični rezultati u 2019. dodatno povećaju učešće sektora građevinarstva u BDP-u Srbije na kraju godine, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik