Srpski inženjerski kadar među pet najboljih u svetu

Bez autora
Nov 14 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović učestvovao je na Sajmu visoke tehnologije u Šenženu, gde je tom prilikom poručio da Srbija, zahvaljujući svom inženjerskom kadru, ima potencijal da postane evropski Šenžen. Popović je, obraćajući se na ovom najvećem i najuticajnijem naučno-tehnološkom sajmu u Kini, naveo da Srbija razvija takve uslove poslovanja da bi u budućnosti mogla da postane evropski Šenžen u okviru inicijative "Pojas i put". Ministar je istakao da je prema istraživanju američkog Startap Džinoma, najrelevantnije svetske organizacije za istraživanje startap ekosistema, srpski inženjerski kadar svrstan među pet najboljih u svetu.

Srpski inženjerski kadar među pet najboljih u svetuMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović učestvovao je na Sajmu visoke tehnologije u Šenženu, gde je tom prilikom poručio da Srbija, zahvaljujući svom inženjerskom kadru, ima potencijal da postane evropski Šenžen.

Popović je, obraćajući se na ovom najvećem i najuticajnijem naučno-tehnološkom sajmu u Kini, naveo da Srbija razvija takve uslove poslovanja da bi u budućnosti mogla da postane evropski Šenžen u okviru inicijative "Pojas i put".

Ministar je istakao da je prema istraživanju američkog Startap Džinoma, najrelevantnije svetske organizacije za istraživanje startap ekosistema, srpski inženjerski kadar svrstan među pet najboljih u svetu.

On je podsetio na to da u Srbiji posluju neke od najvećih svetskih IT i tehnoloških kompanija, među kojima i "Majkrosoft", čiji je jedan, od svega dva razvojna centra u Evropi, smešten u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ovakvi primeri su dobar signal i za ostale investitore da dođu u našu zemlju i da razvijaju nove tehnologije, oslanjajući se na znanje srpskih inženjera.

Popović je ukazao i na značaj realizacije projekta srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu, koji će biti najmoderniji tehnološki park u južnoj Evropi.

Ovaj projekat će, kako je istakao, biti mesto susreta velikog broja visokotehnoloških kompanija, startapova, istraživača, kao i univerzitetske zajednice iz Srbije, Kine i cele Evrope.

Sajam visoke tehnologije u Kini okupio je preko 3.000 izlagača iz približno 50 zemalja, kao i više od 50.000 posetilaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik