Prosječna septembarska plaća u BiH 916 KM

Bez autora
Nov 17 2019

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u septembru iznosila je 916 KM i nominalno je veća za 4,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine te veća za 1,1 posto u odnosu na decembar lani.Najniža prosječna neto plaća u septembru bila je u pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 574 KM, u građevinarstvu je iznosila 624 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 637 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Prosječna septembarska plaća u BiH 916 KM Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u septembru iznosila je 916 KM i nominalno je veća za 4,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine te veća za 1,1 posto u odnosu na decembar lani.

Najniža prosječna neto plaća u septembru bila je u pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 574 KM, u građevinarstvu je iznosila 624 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 637 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u devetom mjesecu iznosila je 1.519 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.414 KM, dok je prosječna neto plaća u informacijama i komunikacijama iznosila 1.343 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plaća u septembru iznosila 1.415 KM i nominalno je veća za 4,7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veća za 1,2 posto u odnosu na decembar 2018.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik