Evo gdje građani BiH putuju na proslavu Nove godinu

Bez autora
Nov 17 2019

I ove godine mnogi građani BiH novogodišnje praznike provest će izvan države. Iz godine u godinu sve je više onih koje ne privlači da nekoliko stotina KM izdvoje i potroše za boravak u luskuznom hotelu ili restoranu, uz proslavu Najluđe noći. Trend je proslavu Nove godine kombinirati s putovanjem iz snova, na neko egzotično mjesto, po mogućnosti što dalje od BiH. Većina turističkih agencija u Sarajevu odavno nudi novogodišnje aranžmane, a potražnja je takva, da je za neke destinacije, kako su kazali, ostalo vrlo malo upražnjenih mjesta. Ono što je još zanimljivo, a što su otkrili menadžeri prodaje, jeste da su ove godine puno traženije zrakoplovne, od autobusnih destinacija.

Evo gdje građani BiH putuju na proslavu Nove godinuI ove godine mnogi građani BiH novogodišnje praznike provest će izvan države. Iz godine u godinu sve je više onih koje ne privlači da nekoliko stotina KM izdvoje i potroše za boravak u luskuznom hotelu ili restoranu, uz proslavu Najluđe noći.

Trend je proslavu Nove godine kombinirati s putovanjem iz snova, na neko egzotično mjesto, po mogućnosti što dalje od BiH, piše Faktor.

Većina turističkih agencija u Sarajevu odavno nudi novogodišnje aranžmane, a potražnja je takva, da je za neke destinacije, kako su kazali, ostalo vrlo malo upražnjenih mjesta.

Ono što je još zanimljivo, a što su otkrili menadžeri prodaje, jeste da su ove godine puno traženije zrakoplovne, od autobusnih destinacija.

Prema riječima Muamera Lutvića, direktora Centrotoursa, ove godine apsolutni hit je Catania na Siciliji, koja je ujedno i najtraženija novogodišnja destinacija u ovoj turističkoj agenciji.

- Sicilija je biser Mediterana. Riječ je o pravom odmoru iz snova koji traje pet dana i noći s izravnim letom iz Sarajeva, i koji, uz zanimljiv i povoljan program, iznosi 950 KM s uračunatim pristojbama. Iako je ove godine daleko najtraženiji, mjesta još uvijek ima. Dosta tražen aranžman je i Rim (četiri dana – 850 KM u hotelu s četiri zvjezdice) s također, izravnim letom iz glavnog grada BiH, a prati ga Istanbul koji uključuje pet dana i četiri noćenja s cijenom od 450 maraka (u cijenu nisu uračunate pristojbe), pa više, ovisno od hotela. U spomenute cijene uključeno je spavanje s doručkom. Zanimljiva je i Azurna obala-Nice-Cannese-Monaco-Nice, ali i Venecija. Prag, Beč, Bratislava su autobusne ture - kaže Lutvić.

U Relax Toursu najtraženija novogodišnja destinacija je Dubai. Kazala je za Faktor Minela Gelić, menadžerica prodaje, a za osam dana i sedam noći potrebno je izdvojiti 1.699 KM.

- Popularan je i aranžman dočeka 2020. na Malti. Putovanje koje iznosi 899 maraka, uključuje sedam dana i šest noći, putovanje zrakoplovom i boravak u hotelu s tri zvjezdice s doručkom. Imamo i ponudu odsijedanja u hotelu s četiri zvjezdice, a to iznosi 1.099 KM. Kao i prethodnih, i ove godine imamo dva novogodišnja termina za Istanbul. Pet dana i četiri noći iznose 459 KM. Za novogodišnje praznike ponudili smo i jednu autobusnu turu, a to je četiri noći na Azurnoj obali - Nice-Cannese-Monaco-Monte Carlo. Cijena je 599 KM - objasnila je Gelić i dodala kako računaju da će sve novogodišnje destinacije prodati do kraja studenoga.

I u Turističkoj agenciji Sol Azur&BuenaVista zadovoljno trljaju ruke. Za novogodišnje praznike agencija je svojim klijentima ponudila 20 destinacija – deset autobusnih i deset zrakoplovnih tura, a zainteresiranost je, kako su rekli, gotovo ista za sve.

- Prva je polovica studenoga, ali ako je suditi prema dosadašnjim pokazateljima, vrlo brzo ćemo prodati sve aranžmane. U našoj agenciji tijekom cijele godine najtraženija je Turska, pa tako i za novogodišnje praznike vodi Istanbul. Tri noćenja u hotelu s četiri zvjezdica uz doručak iznose 499 KM. Slijedi ga Maroko. Desetodnevno putovanje u ovu čarobnu zemlju, koja se nalazi između Atlantskog oceana i Sahare, iznosi 1.599 maraka. Državljani BiH znaju izabrati, pa nam je ostalo još samo sedam mjesta. Pet noćenja u Moskvi je 999 maraka - kaže Adnan Baručija, direktor marketinga.

Svi oni koji putuju preko Turističke agencije ARD Travel, Novu 2020. dočekat će većinom u europskim centrima - Beču, Pragu, Budimpešti.

- To su gradovi koji tradicionalno organiziraju najbolje dočeke Nove godine, pa nije čudno što su se naši klijenti u većem broju i ove godine odlučili za te destinacije. Tri noći u Beču iznose 349 KM. U cijenu je uračunato noćenje s doručkom, prijevoz autobusom, troškovi organizacije i pratitelja putovanja.

Dvije noći u Budimpešti iznose 235 KM, a tri noći s doručkom u Pragu su 345 maraka. Barcelona je uvijek atraktivna za novogodišnje praznike, pa tako i ove godine. Mnogi su se i sada odlučili za nju, a osam dana iznosi 1.500 KM, bez pristojbe. Izdvojila bi i pet noćenja sa doručkom u Moskvi, za što treba platiti 1.200 KM. Let je izravno iz Sarajeva, preko Istanbula – kazala je Jasmina Valjevčić, agentica prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik