TC Promenada dobila privremenu dozvolu za rad

Bez autora
Nov 17 2019

"Promenada" je dobila novu privremenu dozvolu za rad koja će važiti tri meseca, sapšteno je iz ovog šoping centra. Tokom poslednjih godinu dana investirali smo značajna sredstva u implementaciju SCADA sistema za praćenje i kontrolu podzemnih voda. Takav sistem nam omogućava da imamo jako precizna merenja koja nam nedvosmisleno pokazuju kako je ukupna količina vode koju procesiramo i nakon toga ispuštamo u javnu kanalizacionu mrežu 5 do 6 puta manja od maksimuma koji je dozvoljen, navodi se u saopštenju. Iz tog razloga, kako se navodi, sa sigurnošću se može reći da ne postoji nikakvo značajno opterećenje kada je u pitanju kanalizaciona mreža.

TC Promenada dobila privremenu dozvolu za rad"Promenada" je dobila danas novu privremenu dozvolu za rad koja će važiti tri meseca, sapšteno je iz ovog šoping centra.

"Tokom poslednjih godinu dana investirali smo značajna sredstva u implementaciju SCADA sistema za praćenje i kontrolu podzemnih voda. Takav sistem nam omogućava da imamo jako precizna merenja koja nam nedvosmisleno pokazuju kako je ukupna količina vode koju procesiramo i nakon toga ispuštamo u javnu kanalizacionu mrežu 5 do 6 puta manja od maksimuma koji je dozvoljen", navodi se u saopštenju.

Iz tog razloga, kako se navodi, sa sigurnošću se može reći da ne postoji nikakvo značajno opterećenje kada je u pitanju kanalizaciona mreža.

Pored toga, kompanija NEPI Rockcastle je realizovala i izradu stručnih elaborata koji su zahtevani od nadležnih institucija i koji su potvrdili da ne postoji negativan uticaj na izvorište Štrand, da sam objekat Promenade i okolni objekti nisu ugroženi, kao i da ne postoji opasnost od bilo kakvog sleganja tla. Takođe, dodaje se, da je kvalitet procesirane vode ostao nepromenjen, što govori o tome da je situacija potpuno stabilna.

"Rešenje koje je implementirano uključuje najnapredniji sistem za filtraciju vode koji je jedinstven u Srbiji i po prvi put implementiran kod nas. Taj sistem nam omogućava da dobijemo jako čistu vodu koju dalje koristimo za toplotne pumpe namenjene grejanju i tako zagrevamo deo šoping centra Promenada. Sa takvim rešenjem osiguravamo da voda koju uzimamo iz zemlje bude iskorišćena i dodatno umanjujemo potrošnju energije šoping centra Promenada, pozitivno utičući na životnu sredinu. Preostala obrađena voda se nakon toga ispušta u kanalizacioni sistem kao tehnička voda koja ispunjava sve uslove koji su definisani od strane gradske službe. Kompanija NEPI Rockcastle ima potpisan ugovor sa JKP "Vodovod i kanalizacija" za pomenutu uslugu koji je u potpunom skladu sa postojećim zakonima i regulativama", precizirano je u saopštenju medijima.

"Zbog promena uzrokovanih implementacijom rešenja za menadžment podzemnih voda, samim tim i projekta, nova privremena dozvola je zatražena i sve potrebne informacije za takvu dozvolu su predate IBS institutu. Nova dozvola je izdata i validna od danas na period od tri meseca", navodi se na kraju saopštenja koje potpisuje direktor šoping centra Promenada Novi Sad, Boris Stevović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik