Više od milion KM za razvoj subjekata male privrede u 2019.

Bez autora
Nov 18 2019

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas ugovore o dodjeli poticajnih grant sredstava za razvoj subjekata male privrede u 2019. sa 60 korisnika koji su ispunili uvjete javnog poziva i provedene procedure.Ukupan iznos odobrenih sredstava iz tog programa veći je od milion KM. Bašić je svim aplikantima zaželio uspjeh, te istakao uvjerenje da će uspjeti dokazati u narednom periodu da komisija koja je odabrala aplikante sigurno nije pogriješila.

Više od milion KM za razvoj subjekata male privrede u 2019.Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas ugovore o dodjeli poticajnih grant sredstava za razvoj subjekata male privrede u 2019. sa 60 korisnika koji su ispunili uvjete javnog poziva i provedene procedure.

Ukupan iznos odobrenih sredstava iz tog programa veći je od milion KM.

Bašić je svim aplikantima zaželio uspjeh, te istakao uvjerenje da će uspjeti dokazati u narednom periodu da komisija koja je odabrala aplikante sigurno nije pogriješila.

Dodao je da je, s obzirom na to da ističe četverogodišnji program poticaja za malu privredu, naredni period prilika da se načine dodatne izmjene i unapređenja pri kreiranju novog četvorogodišnjeg programa, te da se analizira prethodni period, procijeni dosadašnji učinak izdvajanja, a radi pojačanog nadzora nad utroškom i preciznije procjene učinka dodijeljenih sredstava, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Program je obuhvatao 10 vrsta podrške: subvencioniranje kamata po preuzetim kreditima (devet odobrenih zahtjeva), unapređenje institucijske preduzetničke infrastrukture (šest), poticaj u primjeni tehničkih normi i standarda kvalitete (tri), unapređenje rada udruženja obrtnika (četiri), stari zanati – subvencija troškova nabavke osnovnog materijala i alata (sedam), poticaj novoosnovanim subjektima male privrede (sedam), poticaj razvoju ženskog preduzetništva (sedam), poticaj za unapređenje IT preduzetništva (osam), pružanje stručne i savjetodavne pomoći za subjekte male privrede (osam), te podršku razvoju kreativne industrije (dva).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik