Požeška Budimka našla kupca, planirane investicije 5 miliona evra

Bez autora
Nov 20 2019

Požeška kompanija Budimka prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji ITN grupa iz Kosjerića. Početne investicije u fabriku biće, kako navode, pet miliona evra, a očekuju da će početi sa radom na proleće. Novi vlasnik Budimke, direktor i suvlasnik ITN-a koji se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća, Vera Marković rekla je da su planirane investicije preko pet miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine. Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99 odsto, rekla je Markovićeva.

Požeška Budimka našla kupca, planirane investicije 5 miliona evraPožeška kompanija Budimka prodata na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji ITN grupa iz Kosjerića.

Početne investicije u fabriku biće, kako navode, pet miliona evra, a očekuju da će početi sa radom na proleće.

Novi vlasnik Budimke, direktor i suvlasnik ITN-a koji se bavi inovacijama u poljoprivredi i proizvodnjom smrznutog voća i povrća, Vera Marković rekla je za RTS da su planirane investicije preko pet miliona evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

"Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99 odsto", rekla je Markovićeva.

Istakla je da se proizvodni program Budimke oslanja na njihove sadašnje delatnosti fabrike u Kosjeriću.

Za kupovinu Budimke, u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik