"Plantaže" smanjile zaradu radnicima: "Iznenadili" loši poslovni rezultati

Bez autora
Nov 21 2019

Dok se kolege iz prosvete i zdravstva bore za veće procente povećanja zarada, u Plantažama predsednica sindikata Anka Knežević potpisuje sa izvršnom direktorkom Vericom Maraš Sporazum o smanjenju obračunske vrednosti boda, što znači i smanjenje zarada, saopštila je danas Valerija Saveljić, članica Glavnog odbora Građanskog pokreta URA. Kaže da je juče je na svim oglasnim tablama, u svim radnim jedinicama i na objektima Plantaža, osvanulo obaveštenje o sporazumu između predsednice Sindikata Anke Knežević i izvršne direktorke Verice Maraš o smanjenju obračunske vrednosti boda sa 150 na 140 evra, odnosno za 7,14 odsto, zbog takozvanih ostvarenih lošijih rezultata poslovanja.

"Plantaže" smanjile zaradu radnicima: "Iznenadili" loši poslovni rezultatiDok se kolege iz prosvete i zdravstva bore za veće procente povećanja zarada, u Plantažama predsednica sindikata Anka Knežević potpisuje sa izvršnom direktorkom Vericom Maraš Sporazum o smanjenju obračunske vrednosti boda, što znači i smanjenje zarada, saopštila je danas Valerija Saveljić, članica Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.

Kaže da je juče je na svim oglasnim tablama, u svim radnim jedinicama i na objektima Plantaža, osvanulo obaveštenje o sporazumu između predsednice Sindikata Anke Knežević i izvršne direktorke Verice Maraš o smanjenju obračunske vrednosti boda sa 150 na 140 evra, odnosno za 7,14 odsto, zbog takozvanih ostvarenih lošijih rezultata poslovanja.

"Koga zastupa predsednica Sindikata Plantaža? Radnike sigurno ne! U njenom slučaju je to donekle i opravdano, jer je postavljena na to mesto od strane izvršne direktorke, a ne od radnika, kako bi u stvari trebalo biti. Da bruka bude još veća, predsednica sindikata se nije konsultovala sa predstavnicima sindikata iz svih sektora i objekata, već ih je posle potpisivanja ovog sporazuma sa izvršnom direktorkom pozvala na ručak (naravno od para radnika, članova sindikata), da bi ih obavestila da se izborila za manje smanjenje zarada“, saopštila je Saveljić.

Ona pita i gde su radnici „Plantaža“ u svemu tome.

"Ćute. Boje se. Izgubiće i to malo što primaju ako se pobune. A onda od čega će porodice prehraniti? A znaju dobro da oni nisu krivi što su troškovi porasli, a pali prihodi. Znaju oni i dok krvavim radom završavaju svaku operaciju u vinogradu i vinarskom podrumu, da direktor prodaje i marketinga Veselin Đurišić, u dogovoru sa izvršnom direktorkom Vericom Maraš, prodaje sirovi lozovi destilat 100 odsto jačine za bednih 2,4 evra po litru, i da su samo tim poslom oštetili firmu za preko 6 miliona evra“, ističe ona.

Saveljić kaže i da je predsednik DPS-a i predsednik Crne Gore Milo Đukanović poslao jasnu poruku, ubacivši u Glavni odbor DPS-a direktorku koja je za dva mandata uzela milion evra keša, a onda za nagradu što je Plantaže dovela na crnu listu poreskih dužnika dobila i treći mandat sa ugovorenom mesečnom zaradom od preko 5.000 evra.

"Znaju radnici dobro da će u narednoj izbornoj godini biti pod lupom od strane izvršne direktorke, koja nije slučajno izabrana u glavni odbor DPS-a. Znaju i ćute i boje se, ali ih ne opravdavam jer takav život nije dostojan čoveka. Nisu Plantaže vlasništvo ni Verice Maraš, ni Veselina Đurišića, a ni Veselina Vukotića da rade sa njima što hoće“, poručila je Saveljić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik