Austriji nedostaju zidari, kuvari, stolari, mesari, frizeri…

Bez autora
Nov 25 2019

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja uputilo je na razmatranje spisak deficitarnih radnih profila za 2020. godinu, na osnovu koje je moguće dovesti stranu radnu snagu.Na listi, za savezni nivo, navedeno je 54 profila koji nedostaju tržištu rada - od diplomirane negovateljice, kuvara, mašinovođa, do zidara i stolara. Uz to pojedine pokrajine navele su i svoje deficite na tržištu rada. Tako pokrajini Koruškoj pre svega nedostaju frizeri, Donjoj Austriji staklari, Gornjoj Austriji mesari, Salcburgu moleri, Štajerskoj špedijcijski stručnjaci, Tirolu i Forarlbergu radna snaga u hotelijerstvu.

Austriji nedostaju zidari, kuvari, stolari, mesari, frizeri…Ministarstvo za rad i socijalna pitanja uputilo je na razmatranje spisak deficitarnih radnih profila za 2020. godinu, na osnovu koje je moguće dovesti stranu radnu snagu.

Na listi, za savezni nivo, navedeno je 54 profila koji nedostaju tržištu rada - od diplomirane negovateljice, kuvara, mašinovođa, do zidara i stolara.

Uz to pojedine pokrajine navele su i svoje deficite na tržištu rada.

Tako pokrajini Koruškoj pre svega nedostaju frizeri, Donjoj Austriji staklari, Gornjoj Austriji mesari, Salcburgu moleri, Štajerskoj špedijcijski stručnjaci, Tirolu i Forarlbergu radna snaga u hotelijerstvu.

Zanimljivo je da u Gornjoj Austriji, Salcburgu, Tirolu i Forarlbergu nedostaju konobari, a frizeri su deficitarni u čak šest pokrajina.

Beč i Burgenland su jedine pokrajine koje nemaju zasebnu listu deficitarnih profila, javio je Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik