Slovenske železnice zainteresirane za preuzimanje autobusnog prijevoznika Nomago

Bez autora
Nov 26 2019

Slovenske železnice zainteresirane su za preuzimanje autobusnog prijevoznika Nomago. Posao je vrijedan 20 do 30 milijuna eura, a moraju ga odobriti nadzorni odbori SŽ-a i Slovenskog državnog holdinga, a očekuje se da će biti zaključen sljedećeg mjeseca. SŽ zanimaju samo Nomag autobusi i veze. Između željeznice i autobusa postoji ogromna sinergija, rekao je direktor TV-a SŽ Dušan Mes. Adventura Holding, koji je vlasnik Nomaga, ne daje nikakve formalne izjave dok transakcija ne bude zaključena. Adventura Holding je u 92% vlasništvu Darka Martina Klarića, a manji udjeli Anushka Beltram Mist Finance u vlasništvu Miha Tavčara i Aleša Meseca.

Slovenske železnice zainteresirane za preuzimanje autobusnog prijevoznika NomagoSlovenske železnice (SZ) zainteresirane su za preuzimanje autobusnog prijevoznika Nomago.

Posao je vrijedan 20 do 30 milijuna eura, a moraju ga odobriti nadzorni odbori SŽ-a i Slovenskog državnog holdinga, a očekuje se da će biti zaključen sljedećeg mjeseca, javlja TV Slovenija. SŽ zanimaju samo Nomag autobusi i veze.

"Između željeznice i autobusa postoji ogromna sinergija", rekao je direktor TV-a SŽ Dušan Mes za TV Slovenija.

Adventura Holding, koji je vlasnik Nomaga, ne daje nikakve formalne izjave dok transakcija ne bude zaključena. Adventura Holding je u 92% vlasništvu Darka Martina Klarića, a manji udjeli Anushka Beltram (3,04%), Mist Finance u vlasništvu Miha Tavčara (2,03%) i Aleša Meseca (2, 03 posto).

U posljednje vrijeme puno se govori o vlasničkim promjenama u Nomagu. U pravnom mišljenju o postojanju razloga za opoziv uprave Petrola navedeno je da je uprava Tomaža Berločnika „razmotrila određene prijedloge uprave glede preuzimanja Avant cara i Nomaga, pod uvjetima pod kojima je uprava bila spremna zaključiti razmatrane ugovore, nepovoljno za društvo i, kad bi ih se realiziralo, nanijelo bi štetu.

Siol je, međutim, nedavno izvijestio da se vode razgovori s nekoliko specijaliziranih institucionalnih investitora radi dokapitalizacije Nomaga.

U rujnu je Nomago potvrdio za Finance da razgovaraju s potencijalnim investitorima, ali u to vrijeme akvizicija cijele tvrtke nije bila aktualna, već su partnera tražili samo za segment međunarodnih linija.

Razgovarali su o partneru koji će uložiti oko 50 milijuna eura u razvoj Nomago InterCity usluga i putovanja. Ovo su linije u kojima se Nomago natječe s Flixbusom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik