Adris Grupa pravomoćni vlasnik splitskog hotela Marjan

Bez autora
Nov 27 2019

Rješenje Trgovačkog suda u Splitu kojim se Adris Grupi dosuđuje vlasništvo nad splitskim hotelom Marjan postalo je pravomoćno, izvijestili su u srijedu iz Adrisa putem Zagrebačke burze te na svojim web stranicama, poručujući da im je Split strateško odredište u razvojnim planovima. Iz Adrisa su u srijedu poručili da je pravomoćnom dosudom Trgovačkog suda u Splitu okončan postupak, čime Adris postaje vlasnikom nekretnina hotela Marjan. Veselimo se novom izazovu. Split je strateško odredište u razvojnim planovima turističkog dijela Adris Grupe i na takav način pristupit ćemo realizaciji projekta Marjan, naglasili su u kratkoj izjavi iz Adrisa.

Adris Grupa pravomoćni vlasnik splitskog hotela MarjanRješenje Trgovačkog suda u Splitu kojim se Adris Grupi dosuđuje vlasništvo nad splitskim hotelom Marjan postalo je pravomoćno, izvijestili su u srijedu iz Adrisa putem Zagrebačke burze te na svojim web stranicama, poručujući da im je Split strateško odredište u razvojnim planovima.

Iz Adrisa su u srijedu poručili da je pravomoćnom dosudom Trgovačkog suda u Splitu okončan postupak, čime Adris postaje vlasnikom nekretnina hotela Marjan.

"Veselimo se novom izazovu. Split je strateško odredište u razvojnim planovima turističkog dijela Adris Grupe i na takav način pristupit ćemo realizaciji projekta Marjan", naglasili su u kratkoj izjavi iz Adrisa.

U stečajnom postupku nad dužnikom tvrtkom Adriatic d.d. u stečaju iz Splita, Trgovački sud u Splitu je naime rješenjem Adris Grupi dosudio nekretnine u Splitu, koje u naravi predstavljaju kompleks Hotela Marjan u tom gradu, i to je rješenje sada postalo pravomoćno.

Time Adris Grupa konačno postaje vlasnikom tih nekretnina, za koje se ovog ljeta i službeno nadmetala, odnosno potkraj kolovoza otkriveno je da je jedina poslala ponudu na nadmetanje za kupnju tog hotela, te im je i prodana za nešto više od 324 milijuna kuna. To je nadmetanje provedeno od 30. srpnja do 13. kolovoza.

Adris Grupa bila je, naime, najveći vjerovnik tvrtke Adriatic d.d., koja je kao i hotel Marjan bila u vlasništvu bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, a koji, iako je to više puta najavljivao, taj hotel nije obnavljao niti je hotel pozitivno poslovao, pa je tvrtka Adriatic, a time i taj hotel, završila u stečaju prije četiri godine zbog neisplate plaće radnicima.

U stečajnom postupku hotel Marjan je procijenjen na 432 milijuna kuna, da bi na prvom nadmetanju bio ponuđen za tri četvrtine utvrđene cijene, a upravo je toliko ili 324 milijuna kuna i ponudio Adris.

U kolovozu su iz Adrisa povodom toga samo kratko poručivali da će o detaljima obnove tog hotela moći više reći po završetku zakonom propisanog postupka, uz još napomenu da su ozbiljan investitor i da će Split dobiti hotel kakav i zaslužuje.

Hotel Marjan je izgrađen 1963. na lokaciji uz more u blizini rive i središta Splitu i bio je jedan od najvažnijih splitskih hotela, koji je tijekom 1990-ih zbrinjavao i prognanike, a nakon što su oni otišli hotel u zadnjih više od deset godina praktički nije poslovao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik