Pouzdane kompanije ostvaruju preko 3,2 milijarde KM izvoza

Bez autora
Nov 27 2019

Kompanijama koje su u protekloj godini pokazale da su stabilne, pouzdane za poslovanje u srijedu su na poslovnoj konferenciji Pouzdanost 2019. u Sarajevu dodijeljeni certifikati "Zvijezde bonitetne pouzdanosti".Ovo priznanje je dobilo preko 50 bh. kompanija čiji su finansijski pokazatelji pokazali da su siguran, poželjan i pouzdan partner za poslovanje. Konferenciju Pouzdanost organizovali su LRC i Poslovne novine u suorganizaciji sa BBI Bank i BBI VIP Business Clubom, a uz pokroviteljstvo Vanjskotrgovinske komore BiH.

Pouzdane kompanije ostvaruju preko 3,2 milijarde KM izvozaKompanijama koje su u protekloj godini pokazale da su stabilne, pouzdane za poslovanje u srijedu su na poslovnoj konferenciji Pouzdanost 2019. u Sarajevu dodijeljeni certifikati "Zvijezde bonitetne pouzdanosti".

Ovo priznanje je dobilo preko 50 bh. kompanija čiji su finansijski pokazatelji pokazali da su siguran, poželjan i pouzdan partner za poslovanje.

Konferenciju Pouzdanost organizovali su LRC i Poslovne novine u suorganizaciji sa BBI Bank i BBI VIP Business Clubom, a uz pokroviteljstvo Vanjskotrgovinske komore BiH

- Za vanjskotrgovinsko poslovanje jako je važno povjerenje i pouzdanost, a mi danas u BiH imamo preko 5.000 pouzdanih kompanija koje prave promet preko 17 milijardi KM, ostvaruju izvoz od 3,2 milijared KM, preko 2 milijarde KM dobiti, a imaju preko 16.000 zaposlenih. Ovi podaci govore koliko pouzdane kompanije dopirnose ukupnoj stabilnosti i razvoju BiH, poručio je dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.

Emil Kučković, direktor Poslovnih novina i izvršni direktor LRC-a, istakao je da je broj bonitetno pouzdanih kompanija ove u odnosu na prethodnu godinu porastao za 16 posto.

- Dodjelom priznanja želimo pokazati koje su to kompanije koje imaju stabilno poslovanje i na koje se možete osloniti, kazao je Kučković.

Osim dodjela certifikata priznanja u okviru konferencije održane su dvije panel diskusije ''Kako ostati bonitetno pouzdan u vrijeme kada odlaze radni kadrovi'' i "Žene u biznisu – pouzdan partner".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik