Upozorenje: Agencija Registar usluga zloupotrebljava bazu APR

Bez autora
Nov 27 2019

Agencija za privredne registre saopštila je da se nadležnim institucijama obratila kako bi reagovale protiv "Agencije Registar usluga d.o.o", koja, kako je navedeno, zloupotrebljava bazu APR-a.Navedena firma šalje registrovanim preduzećima dopise sa ponudom za upis podataka u "PrivredniRegistar.rs", koristeći bazu podataka APR na nezakonit način. Nakon žalbi firmi da im stižu neželjeni dopisi za upis u nekekakav registar, a koji liče na "državne", APR je izvršila proveru i pokrenula postupak. APR je zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova, nadležnog tužilaštva i Registra nacionalnog Internet domena Srbije da preduzmu mere iz svojih nadležnosti.

Upozorenje: Agencija Registar usluga zloupotrebljava bazu APRAgencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da se nadležnim institucijama obratila kako bi reagovale protiv "Agencije Registar usluga d.o.o", koja, kako je navedeno, zloupotrebljava bazu APR-a.

Navedena firma šalje registrovanim preduzećima dopise sa ponudom za upis podataka u "PrivredniRegistar.rs", koristeći bazu podataka APR na nezakonit način.

Nakon žalbi firmi da im stižu neželjeni dopisi za upis u nekekakav registar, a koji liče na "državne", APR je izvršila proveru i pokrenula postupak.

APR je zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), nadležnog tužilaštva i Registra nacionalnog Internet domena Srbije da preduzmu mere iz svojih nadležnosti.

"Kako uz dopise stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim iznosima koji se kreću od 500 do 16.000 dinara, čiji je primalac 'Agencija Registar usluga d.o.o', upozoravamo još jednom sve privredne subjekte da ovakvi dopisi ne potiču od Agencije za privredne registre", saopšteno je iz APR.

U proteklom periodu je prijem dopisa "Agencije Registar usluga d.o.o" izazvao zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva i čiji su podaci objavljeni na portalu "PrivredniRegistar.rs".

Iz APR tvrde da su firme bile dovedene u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik