BMW gradi fabriku e-automobila u Kini

Bez autora
Dec 01 2019

Nemačka automobilska kompanija BMW i njen kineski partner, kompanija "Grejt vol motor", najavile su izgradnju nove fabrike u Kini, kapaciteta 160.000 automobila godišnje.U toj fabrici, u koju će biti uloženo 650 miliona evra, proizvodiće se električni automobili BMW-ov brenda "mini" i modeli Grejt vol-a, javja agencija Rojters, i dodaje da bi fabrika trebalo da bude izgrađena do 2022. godine. Sedište zajedničkog preduzeća, nazvanog Spotlajt automotiv, biće u Džangđagangu, u blizini Šangaja, i zapošljavaće 3.000 radnika.

BMW gradi fabriku e-automobila u KiniNemačka automobilska kompanija BMW i njen kineski partner, kompanija "Grejt vol motor" (Great Wall), najavile su izgradnju nove fabrike u Kini, kapaciteta 160.000 automobila godišnje.

U toj fabrici, u koju će biti uloženo 650 miliona evra, proizvodiće se električni automobili BMW-ov brenda "mini" i modeli Grejt vol-a, javja agencija Rojters, i dodaje da bi fabrika trebalo da bude izgrađena do 2022. godine.

Sedište zajedničkog preduzeća, nazvanog Spotlajt automotiv, biće u Džangđagangu, u blizini Šangaja, i zapošljavaće 3.000 radnika.

Ranije ovog meseca, kompanija Grejt vol dobila je "zeleno svetlo" regulatora za izgradnju nove fabrike. Ta firma je najveći kineski proizvođač sportskih terenskih automobila i pikapa, a takođe proizvodi model "ora", pristupačnu marku električnih vozila.

Proizvođači automobila i dobavljači sve se više trude da ispune nove kineske kvote vezano za automobile koji manje zagađuju. Ta pravila zahtevaju da električna i hibridna vozila čine petinu ukupne prodaje do 2025. godine.

U poslednje vreme u Kini su otvorili fabrike e-vozila, ili najavili otvaranje, američki Tesla motors, nemački Folksvagen, japanska Tojota...

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik